Home Belgisch DRIES HERMANS (FAKE INDIANS/POPPEL)

DRIES HERMANS (FAKE INDIANS/POPPEL)

by Didier Becu

Kan je je leven inbeelden zonder muziek? Het is de eerste vaste vraag van onze tien luminous questions. Stomme vragen als je weet dat rechtover ons Dries Hermans zit. Eén van de bezielers van Poppel en Fake Indians, maar ook de patroonheilige van het fijnste tapelabel van dit land: Gazer Tapes.

Wat betekent muziek voor je en kan je een leven inbeelden zonder muziek?
Dat kan ik me niet inbeelden. Wil ik ook niet. Muziek van ’s morgens tot ’s morgens. Van alle soorten, passend bij elke gemoedstoestand.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
Ik was met mijn moeder in de Priba in Turnhout aan het winkelen en mocht van haar een cd uitkiezen. Ik koos een album met een gitaar die in brand stond: Deepest Purple oftewel The Very Best of Deep Purple

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
The Necks, experimentele jazz uit Australië, in De Singer in Rijkevorsel vond ik zeer goed. Indrukwekkend wat zij met een simpele opstelling (bas, piano en drum) kunnen waarmaken. Rolling Blackouts Coastal Fever heeft wel een goeie liveshow. Holy Fuck vroeger ook. Zowat alles van Bert Dockx. Atteritis Beldemor is misschien wel de zotste band om live te zien. Zoek dat maar eens op en als er iets, belt ge maar.

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Dat moet Jacques Coucke, mijn leraar Latijn op het Sint-Pieters-instituut in Turnhout, geweest zijn. Wij kweken geen papegaaien! 

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Ongetwijfeld de hoes van de nieuwe Poppel: Make Sense. Emily Lefèbvre maakte een schilderij geïnspireerd door onze opnames. Het resultaat is belachelijk schoon. Die madam kan er wat van. Bij deze stellen we onszelf dan ook kandidaat om de MIA voor het beste artwork te winnen. 

De hoes van de nieuwe Poppel: Make Sense.

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
Thirteen van Big Star. Zo schoon is dat. 

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde? 
Tourist LeMC of Brihang vind ik geen zak aan. Fijn dat mensen van die muziek kunnen genieten, maar voor mij liever iets anders. Ik vind dat dat trouwens meer gezegd mag worden. Bazart, nog zo’n band. Geen zak aan, arrogante eikels zeg ik. De enige Bazaar die telt is die op de ring in Turnhout, de Grand Bazaar. Geef mij Channel Zero maar dan. Die intro van Black Fuel is fantastisch. Er is veel ondergewaardeerd: Kloothommel, The BV’s, Space Daze, Rangers, Daphne Tunes, Head On Stone. Zowat al die bands komen natuurlijk op Gazers #3 binnenkort. Iemand moet het doen!

Wat is jouw mooiste muzikale moment in je leven?
Er zijn er zoveel. Bijvoorbeeld toen ik de riff van Certain voor Poppel verzonnen had met mijn loopstation, toen heb ik me toch wel zot geamuseerd op mijn appartement.

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Drank regelen voor tijdens de show, gauw mijn blaas ledigen en een dikke lijn snuiven zeker! Nee nee, een sigaretje is ook goed. 

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Met Gasoline DC trad ik op op een buurtfeest in Turnhout en het begon ontzettend hard te regenen. We stonden onder twee partytentjes te spelen en op een bepaald moment voelde ik een elektrische schok door mijn lichaam gaan. Mijn pedalen lagen in een plas regen. Ik legde mijn gitaar voorzichtig weg, Stijn (Stangl) stopte ook met spelen. Hij duwde wat tegen de lekkende tent maar dat zorgde ervoor dat al het water ineens zijn vrije weg vond en zich over zijn drum verspreidde. Alles is toen ook gefilmd. Al chance!


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More