Home Interview De Festivalzomers van Maarten De Meyer en Jelle Lefebvre (Stereoseat)

De Festivalzomers van Maarten De Meyer en Jelle Lefebvre (Stereoseat)

by Nel Mertens

De namen Maarten De Meyer en Jelle Lefebvre zeggen jullie misschien niet meteen iets, maar samen representeren ze de ritmesectie van niemand minder dan de Gentse rockband Stereoseat. Hoe ze naar hun drumstel kijken, verklankt zich in hun werk, maar hoe ze naar festivalzomers kijken, lees je hier!

Wat was voor jou het beste zomerfestival ooit?
Maarten: Low festival 2017 in Spanje. Spelen met Vive la Fête na Editors in Spanje voor een uitzinnige crowd om 3:00 ‘s nachts. Waar ik als consument goeie herinneringen aan heb is Sziget festival in Budapest. Acht dagen op een eiland in de zon met alle soorten podia van groot tot klein en ander entertainment. Veel nationaliteiten en stijlen dooreen. Meer dan 1 keer teruggekeerd.
Jelle: Werchter 2010, mijn eerste Werchter. Them Crooked Vultures, Alice In Chains, Faithless, Pearl Jam. De lat voor de volgende festivals lag onmiddellijk hoog.

Welk zomerfestival wil je dit jaar zeker niet missen?
Maarten: Gentse feesten, geen commentaar nodig.
Jelle: Leffingeleuren. Telkens weer een leuke line-up, gezellige sfeer, lekker eten. Mag nooit gemist worden.

Wat was het mooiste openluchtoptreden dat je ooit zag?
Maarten: David Gilmour in Tienen is me het meest bijgebleven. De muziek is al magisch maar hoe hij het live overbracht kwam nog harder binnen.
Jelle: GY!BE op Kraterfront. Wie er bij was weet waarover ik het heb als ik zeg dat de maan toen een knap staaltje special effects met zich mee bracht.

Wat is jouw meest memorabele festivalbelevenis?
Maarten: De korte periode van ’the rise of dubstep’, bijvoorbeeld op Dour festival of Outlook festival. ‘Nieuwe’ opkomende genres/stijlen hebben maar een beperkte houdbaarheidsdatum tussen hun ontstaan en voordat ze worden gecommercialiseerd. Als je net in die moment van het opkomen van het genre zit, maak je de geschiedenis mee. Dubstep was er zo een en bracht fenomenale crowdmomenten mee.
Jelle: Vorig jaar naar Primavera Barcelona geweest. Qua sfeer kunnen we hier niet aan tippen in ons kleine landje. Qua techniek moeten ze dan helaas wel weer onderdoen.

Op welk zomerfestival hoop je ooit zelf te mogen spelen?
Maarten:Elk festival waar ik speelde heeft een andere setting, publiek, grootte, mindset,… en het is die combinatie die net interessant is. Maar als ik één moet kiezen voor Stereoseat, de marquee eens afsluiten op Pukkelpop.
Jelle: Mystic Fields. Leuke line up, gelijkgezinde mensen, een podium de perfecte grootte voor Stereoseat. Bel ons maar!

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More