Home Interview De Festivalzomers van Jerre Knalhart alias Jeroen De Vriese (nu KNALHART, vroeger BLIKSEM en ook wel ALLEENHEERSCHER)

De Festivalzomers van Jerre Knalhart alias Jeroen De Vriese (nu KNALHART, vroeger BLIKSEM en ook wel ALLEENHEERSCHER)

by Nel Mertens

Vroeger hoorde je hem bij Bliksem, maar nu vooral bij het electrometalsynthpunkproject Knalhart en sinds kort ook met zijn soloproject Alleenheerscher. Podia te weinig voor een man van vele projecten! Het festivalpodium dat Jeroen De Vriese – ook wel Jerre Knalhart genoemd – het meest bekoort, ontdek je hier.

Wat was voor jou het beste zomerfestival ooit?
Ik twijfel tussen Graspop en Koelbox Open Air. Eigenlijk moeilijk te zeggen. Eén festival eruit pikken gaat eigenlijk niet.

Voor mij draait het meer om die ene magische show op dat festival. Waar alles helemaal klopt! Een band waar je al lang naar uitkijkt en die je dan eindelijk ziet (kan supergoed zijn maar kan evengoed tegenvallen). Of toevallig een tent binnen stappen of een wei opwandelen en een gigantisch goeie show meemaken, onverwachts…

Welk zomerfestival wil je dit jaar zeker niet missen?
Ik moet er gelukkig niet veel missen. Door mijn job als FOH technieker mag ik deze zomer weer op heel wat festivals werken. Met Bulls On Parade was ik al op Graspop, gelukkig op de dag van Pantera! Met Bütcher onlangs nog in Denemarken voor het Metal Magic fest (met camping nog op het festivalterrein!) En Huracan op Rock Herk, was ook geweldig!

Met Bütcher ga ik nog naar Wacken, dan vlieg ik direct door naar Metaldays in Slovenië om Destruction te mixen. Dan de Lokerse Feesten en nog een hoop andere (Belgische) festivals met Funeral Dress, Bark en Toxic Shock.

Wat was het mooiste openluchtoptreden dat je ooit zag?
Sowieso Muse op de wei van Werchter in 2013. Ik vond dat concert buitenaards, de visuals, de sound en de hits bleven maar komen.

Op de tweede plaats staat het reünieconcert van Faith No More op Pukkelpop in 2009.

Wat is jouw meest memorabele festivalbelevenis?
Crowdsurfen op Senser op Pukkelpop ergens half jaren 90.
De zonsondergang op Koelbox Open Air.

Over zonsondergangen gesproken: dat zijn meestal de mooiste momenten op een festival. De bands die spelen terwijl de zon onder gaat, pintje erbij en veel gelijkgestemde zielen.

Op welk zomerfestival hoop je ooit zelf te mogen spelen?
Ik heb met mijn vorige band Bliksem op Graspop, Wacken, Summerbreeze, Into the Grave, Paaspop, Zwarte Cross, Metalcamp en zoveel andere mogen spelen.

Het zou natuurlijk geweldig zijn om dat met Knalhart nog eens over te doen, maar ik zou al content zijn als we Baroeg Open Air of Alcatraz eens kunnen doen (knipoog).

Knalhart / Alleenheerscher

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More