Home Singles COSMIC FOX – The Parting

COSMIC FOX – The Parting

by Bart Verlent

Een paar jaar terug kropen Thomas De Schepper, Mattie Archie, Jan Borré, Jonas Scheys en Edwin van der Burgt samen het repetitielokaal in om eens iets anders te maken dan ze gewoon zijn. Het vijftal maakt al jaren deel uit van het Vlaams- en Nederlandse muzieklandschap en had enkele lege plekken in de agenda staan. Ze gebruikten die om samen muziek te maken vanuit een gezamenlijke liefde voor psychedelica van eind jaren ’60 en begin jaren ’70, de synthesizer sounds van de ’80’s en het stevige drum- en gitaarwerk van nineties. Het resultaat heet Cosmic Fox en streeft naar “het maken van een kosmische trip met tanden…”

© Cosmic Fox

Vorige maand bracht de band de ep Paint The Sky uit waaruit The Parting een eerste single is.

Het nummer begint met een dromerige gitaar intro. Psychedelische soundscapes geven het geheel langzaamaan een zweverig tintje. Prachtige samenzang borrelt op en we moeten spontaan denken aan de Midlake composities. In het refrein gaat het er allemaal een stuk steviger aan toe, in de break blijft de zweverige psychedelica in het rond vliegen.

Wat een geweldige sound heeft Cosmic Fox! Als alle songs op de debuutep van dit niveau zijn dan hopen we nog veel van deze vossen te horen te krijgen.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More