Home Belgisch BONZO

BONZO

by Hans Verhoeven

Bonzo ruikt niet naar lange wandelingen aan de leiband of een kommetje brokken, nee: Bonzo ruikt naar talent, naar ijle hoogten die toch makkelijk in het oor liggen. Wie het niet wil geweten hebben schopt de single Everyday een geweten. Gratis, zelfs. Eens een en ander vragen aan Thijs Boyen, verantwoordelijk voor zang en gitaar.

© Diederik Craps Photography

Er is online heel wat te vinden over Bonzo. Hoe belangrijk zijn video, podcast en dergelijke voor jullie?
Als band is het heel belangrijk om content te creëren. Je moet bijna constant aanwezig zijn op sociale media om niet vergeten te worden. De videoclips die we maken bij de nummers helpen aanzienlijk om die nummers te promoten. De podcast heeft niet meteen iets te maken met Bonzo. We zijn die gewoon begonnen omdat we buiten Bonzo ook zeer hechte vrienden zijn. Daarmee scheppen we wel een beeld over wie we zijn, wat helemaal past in het plaatje van Bonzo. Gewoon, oprecht onszelf zijn.

Stel: jullie breken massaal door, worden beroemd in Vlaanderen en later Europa en de wereld. Blijven jullie dan de lo-fi boys next door?
Natuurlijk, het is heel belangrijk om jezelf te blijven. Mensen zien het meteen als iets niet oprecht is. Dolly Parton zei ooit: “Je moet zoeken naar wie jezelf bent en dat dan uitvergroten.” Dat is exact wat we met Bonzo doen en zullen blijven doen.

Wat te doen in tijden van corona?
Creatief bezig blijven. Het is het ideale moment om te experimenteren. Mensen hebben nu heel veel tijd om content te verwerken. Zo maakten we met Bonzo een houseplaat voor ons stamcafé De Commerce. Daarnaast is onze videoshoot voor Everyday wel in het water gevallen. Maar dat hebben we simpelweg opgelost door apart thuis beelden te schieten.

Welke bands of artiesten inspireerden jullie om zelf iets met muziek te gaan doen?
Voor Bonzo is dat niet per se een artiest. Vijf jaar geleden, net voor het project Bonzo begon, zat ik volop in mijn studie muziektechniek aan PXL-Music. Op dat moment zat ik ook in de band YAWNS, waar we heel hard bezig waren met de ‘juiste’ sound. We draaiden en keerden alles honderd keer vooraleer we een knoop doorhakten. Alles moest goed zitten. Dat was een goeie ervaring en ook heel leerrijk. In mijn studie was ik ook elke dag bezig met de juiste technische regeltjes te volgen. Maar op een gegeven moment had ik daar allemaal genoeg van. Ik wou gewoon muziek gaan maken zonder er al te veel over na te denken. Daarom ben ik Bonzo gestart. Gewoon goeie songs schrijven zonder al te veel poespas. Daarbij heb ik ook het gevoel dat als een song goed zit, de sound wel volgt.

Droom vooral luidop: waar hopen jullie uit te komen met Bonzo?
Ik denk niet dat Bonzo een eindbestemming heeft. We willen alsmaar blijven groeien. Heel eerlijk en realistisch zou zijn dat we op een punt komen waar we veel kunnen spelen: goeie zalen en mooie festivals. Plaatsen waar we mensen, ondanks ons klaaggezang, hun problemen en zorgen even kunnen laten vergeten.

Wat doen jullie beroepshalve?
Bram (bas) en ik werken in de horeca. Wat heel flexibel is. Dat is handig want buiten Bonzo zijn we ook bezig met de concertorganisatie Inuit. Die hebben we opgericht om het muziekleven in Leuven nog wat meer op te fleuren. Daarnaast is Jasper (drums) jeugdwerker bij Arktos en Michiel (gitaar) werkt aan een doctoraat in de Sociologie.

Hingen er muzikantenposters aan jullie slaapkamermuren en zo ja, van wie?
Hoe dat zit met de andere leden van de band weet ik niet. Maar ik kan in elk geval zeggen dat de posters waarschijnlijk serieus verschilden van elkaar.

Is Everyday de voorbode van een nieuwe lp?
Er komen sowieso nog een aantal singles aan die we reeds opgenomen hebben. We zien later nog of we dat gieten in een ep of een lp. Alles kan!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More