Home Festival PUSH THE BUTTON een nieuw festival in Oostende!

PUSH THE BUTTON een nieuw festival in Oostende!

by Ann Cnockaert

Op zaterdag 2 april organiseren Muziekclub De Zwerver, Kunstencentrum KAAP en CC De Grote Post het festival PUSH THE BUTTON, een nieuwe samenwerking die in de komende jaren zal uitgroeien tot een meerdaags stadsfestival.

 “Ons leven heeft lang genoeg op pauze gestaan”, zegt medeorganisator Lode Pauwels van Muziekclub De Zwerver. “It’s time to Push the Butt(on). In deze eerste editie zoeken we de grenzen van onze muzikale smaak op met een rijkgevuld programma dat de genres tussen jazz, global sounds, elektronische muziek, new wave, drone en experiment overstijgt.”

Op zaterdag 2 april zullen 11 acts op drie podia van De Grote Post te zien zijn. “Zonder valse nostalgie maar met behoud van het beste dat wave, postpunk, ‘world’ en free jazz anno 2022 te bieden hebben. Een selectie muziek die vloekt met algoritmische muziekbeleving maar samen wel degelijk een verhaal vertelt.” – voegt medeorganisator Rolf Quaghebeur van KAAP toe. “Push the Butt(on) zoekt nieuwe wegen en sluippaadjes tussen onbenoembare muziekgenres die één eigenschap delen: intensiteit. Assemblage en hermontage, maar altijd met een warm kloppend hart.”

Het programma brengt een rijk geschakeerde verzameling originele artiesten. Wat te denken van de legendarische Nederlandse freejazz drummer Han Bennink op hetzelfde podium als de coldwave van De Ambassade. De hybride ethiojazz van jonge Belgen Black Flower naast de traditionele Malinese n’goni speler Harouna Samake – afrobeat in Mali style. De solo-performance van Karel, de Hollandse stuiterbal op synthwave à la John Maus. Intimistische instrumentals en geëxperimenteer van bassist Hannes Doine (Daau, Dez Mona) onder het pseudoniem Jon Doe One. De betoverende klankwereld van violiste en componiste Catherine Graindorge die mooi contrasteert met het zootje ongeregeld van Borokov Borokov, die ongetwijfeld voor een dijk van feest zorgen. Het Zwitserse liefdeskoppel Reymour brengt chansons doorweven met eighties pop. Huna Sounds en Nosedrip weten tot diep in de nacht met hun platen een unieke vibe te creëren.

Meer info via www.pushthebutton.be.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More