Home Festival PLECTRUMFESTIVAL, Ichtegem (18/08/2023)

PLECTRUMFESTIVAL, Ichtegem (18/08/2023)

by Johan Vanparys

Plectrumfestival is een gezellig festival dat plaatsvindt in de maisvelden van Ichtegem. Op vrijdag werd het podium gereserveerd voor stevige optredens, waarbij enkel Vlaamse bands werden geprogrammeerd.

Helaas moest Motsus op het laatste moment annuleren vanwege, tja, de onvermijdelijke Covid-situaties. Gelukkig was Darqo direct beschikbaar om de lege plek in te vullen.

Darqo stapte zonder aarzeling het podium op en startte meteen krachtig met hun indrukwekkende set. Hun muziek doorkliefde het veld als een scherp mes door malse boter. De vierkoppige band, gespecialiseerd in noise, doom en sludge, afkomstig uit het West-Vlaamse Lichtervelde, voelde zich onmiskenbaar op hun gemak.


Tangled Horns serveerde een mix van garagerock, grunge en stonerrock, op smaak gebracht met een vleugje jaren 90-vibe, en dit alles op de meest onvoorspelbare wijze.

Zanger Tim Vandeplas, bewoog over het podium als een onvermoeibaar Duracell-konijn, vol energie en enthousiasme. Bij elk optreden is de drang onweerstaanbaar: hij stortte zich in het publiek, terwijl zijn medebandleden de beats en riffs de weide in stuurden.

Slechts een week geleden stond Gnome nog op het podium van Alcatraz, nu stonden ze te schitteren in de Ichtegemse velden. De opvallende knalrode puntmuts fungeert als het onderscheidende symbool van de band en werd trots gedragen door hun fanbase. De dreunende mix van gitaar, bas en drums wakkerde de drang naar moshpits en stevig headbangen nog verder aan. Voor degenen die dachten dat Gnome enkel met Wenceslas tevoorschijn zou komen, was het een aanrader om zeker te luisteren naar nummers als Kraken Wanker en Ambrosius.

Cowboys & Aliens hoeven we niet meer voor te stellen. Dit optreden was echter bijzonder voor degenen die al meer dan 25 jaar getuige waren van hun stonerrockoptredens, waarin ze het podium met verve bestormden. Zanger Henk Vanhee woont momenteel in Brugge, maar zijn roots liggen in de regio van Ichtegem, dus dit voelde als een soort thuiskomen.

Op de tonen van nummers als Bas Sexxx en hun nieuwe track Burn, konden de luchtgitaren weer tevoorschijn gehaald worden, en terwijl we stevig headbangden, begeleidde het laatste nummer Ghost In My Speaker ons naar het einde van hun set.

Op verzoek van het publiek kwamen de vier heren nog terug het podium op voor een uitvoering van Gardenia, een cover van KYUSS, om zo een prachtige avond in de Ichtegemse velden af te sluiten.

Cowboys & Aliens: Facebook Instagram
Tangled Horns: Facebook Instagram
Gnome: Facebook
Darqo: Facebook Instagram


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More