Home Festival Ook Mayorga wordt aan de affiche van Thorn In My Side toegevoegd

Ook Mayorga wordt aan de affiche van Thorn In My Side toegevoegd

by Hannelore Dieleman

Pas vorige week werd met The Kids de eerste naam van de 4e editie van het Thorn In My Side Festival bekendgemaakt, en nu al volgt de volgende naam op de affiche.
Mayorga, de band rond gitariste Helena Mayorga Paredes, kennen we als één van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting 2023. Deze dame studeerde af binnen de pop/ rockrichting van het conservatorium te Gent. Na enkele jaren podiumervaring bij bands zoals Pavlove, Aarde Aan Daan en Noémie Wolfs staat ze als frontvrouw op het podium samen met bandleden Charline D’Hoore, Trui Amerlinck en Sam Enthoven. De band brengt een mix van lo-fi indie en rauwe gitaarsongs.

DIY lijkt het codewoord te zijn bij Helena Mayorga Paredes. En dan doelen we vooral op het zelf inspelen van gitaren, drums, bas en percussie tot en met distorted vocals.

Hun eerste 2 singles Weekendlover en Girlcrush waren al fantastische songs en hun debuut EP kreeg de naam IIUII, een acroniem voor It Is Until It Isn’t. Ze tourden mee met High Hi als voorprogramma en hun EP releaseshow in een volle AB-club was een groot succes.

TIMS ’24 vindt plaats op 28 september in zaal Kavka Zappa in Antwerpen (waarom veranderen als het goed was?). Het festival omschrijft zichzelf als “No Nonsens Rock” en belooft “Gene zever, enkel goeie gitaarmuziek!”
Vorige edities ontving het festival o.a. SONS, ILA, Wegsfeer, Meltheads, Ramkot, LeNoise, The Smiths Presumably, The ObsCure,  The Love, The Radar Station, ...

Dagtickets kosten 35 euro en zijn verkrijgbaar via: Thorn In My Side Festival

Thorn In My Side facebook
Thorn In My Side Website
Thorn In My Side Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More