Home Singles DE RIVIER – Fragiel

DE RIVIER – Fragiel

by Bart Verlent

Bart Bekker en Jan Vanwickel maken deel uit van de powerrockgroep Gudinöv maar hebben ook een duoproject dat The River Curls Around The Town heet. Dit jaar verscheen hun voorlopig laatste Engelstalige album Crashes And Crushes want vanaf nu willen de twee liedjes maken in het Nederlands, onder de naam De Rivier.

© Emma Ausloos

Begin juni overleed onverwacht rasartiest en goede vriend Ronald Ausloos. Bart en Jan brengen met Fragiel een muzikaal eerbetoon aan hem. Het duo speelde het nummer tijdens de hommagewandeling in Provinciedomein Het Vinne waar Ronald educatief medewerker was. Het liedje werd ook aan het gezin van Ausloos bezorgd en ze vroegen (en kregen) toelating om het uit te brengen. Meer nog, dochter Emma maakte een prachtige pentekening van haar vader voor de hoes.

Het nummer ligt volledig in de lijn van het vroegere, Engelstalige werk van het duo. Sombere muziek met donkere, sfeervolle arrangementen die wat aan Pink Floyd doen denken.

De Rivier debuteert met hun eerste Nederlandstalige single en die maakt indruk. Het is een mooi en pakkend eerbetoon aan hun veel te vroeg overleden vriend.

Je kan Fragiel gratis downloaden via Bandcamp.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More