Home Festival Het donkere hoekje van W-festival

Het donkere hoekje van W-festival

by Nel Mertens

Er kwamen heel wat kritische stemmen op de affiche van W-fest, omdat er volgens die stemmen onvoldoende new wave geprogrammeerd stond. Die kritiek is – ondanks de knappe 80ies- en 90ies-affiche – deels terecht. En toch draagt W-festival de newwaveliefde diep in zijn hart. En die laten ze niet verloren gaan in Oostende, want naast toch enkele gothic en new wave (gerelateerde) namen als Midge Ure, The Human League, Lene Lovich Band, D:UEL, Visage en OMD, is er een donker dj-schuiloord, waar je ten alle tijde newwavedeuntjes zal horen: The Batcave.

Zowel de eerste als de laatste muzikale tonen die we te horen zullen krijgen tijdens W-festival zullen new wave zijn. En dat wel omdat er elke minuut, elk uur van het festival new wave gedraaid zal worden in het hart van het festival, The Batcave. De meest duistere namen uit de donkere dj-scene draaien er non-stop.

En dat donkere hoekje, heeft er meteen een lijflied bij, want toeval of niet, Dirk Vreys (zanger van The obsCURE en A Slice Of Life) bracht met zijn nieuwe project Silent Flag nét zijn debuutsingle Enter The Batcave uit. W-fest roept op om je het nummer al eigen te maken, de tekst te oefenen, danspasjes te verzinnen, want… het zal het eerste én het laatste nummer zijn dat in The Batcave op W-festival gedraaid wordt! So go on… fly, little bats!!

Ontdek hier meer over Silent Flag en (her)lees onze review van Enter The Batcave.

W-festival / Silent Flag

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More