Home Singles SILENT FLAG – Enter The Batcave

SILENT FLAG – Enter The Batcave

by Nel Mertens

Soms is een band de perfecte manier om je artistieke ei kwijt te raken. En soms heb je als artiest een groter nest nodig om al je ideeën in kwijt te kunnen. Het overkwam Dirk Vreys die als frontman en zanger zijn grote liefde voor The Cure kwijt kan in zijn tributeband The obsCURE en zijn duistere deuntjes wegzingt bij A Slice Of Life. Toch diende een nieuw project zich aan, want onder de naam Silent Flag zal Dirk Vreys tracks uitbrengen die hij in samenwerking met collega-muzikanten creëert.

Een eerste track van Silent Flag is Enter The Batcave. De titel alleen al verraadt dat Dirk met deze track alvast het dark newwave- en postpunkpad blijft vervolgen.
Het is een nummer dat al enkele jaren geleden geschreven werd, onder de naam So What? Het verscheen in zeer beperkte oplage op een compilatie-album en werd in verschillende dj-sets opgenomen, maar nooit digitaal verspreid.

Tijd voor verandering, want Enter The Batcave is helemaal klaar om de wereld in te gaan. Een uptempo tikkend nummer, dat met diepdonkere synthnoisy toetsen donkere tonen van begin jaren 80 laat horen, terwijl de vocals nors so(m)ber gebracht worden. En toch is het een track die ons meteen vrolijk aan het dansen brengt. Naast de originele, geremasterde track, krijgen we ook een long edit versie, een Enzo Kreft-, Controversial-, Jupiter- en Juno Noel 90s Trance-remix.

Enter The Batcave is digitaal verschenen.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More