Home Festival Gentse Jazz In’t Park maakt programma bekend

Gentse Jazz In’t Park maakt programma bekend

by Björn Comhaire

Het programma van Jazz in ’t Park is volledig. Publiekstrekkers zijn The Whodads, 3Men & Sclavis en het geweldige An Pierlé Quartet. Ook de leading ladies van de Belgische jazz zijn van de partij, en er is plaats voor talent uit de wijk.

Glass Museum © Björn Comhaire

Jazz in ’t Park wist heel wat mooie namen te strikken voor de 29ste editie, zoals klarinettist Louis Sclavis, te gast bij 3Men. De Fransman is al decennia een prominent figuur in de Europese freejazzscene en een van de eerste muzikanten die jazz met Franse volksmuziek combineert.

Trompettist Bart Maris is er opnieuw bij. Hij won vorig jaar nog de Gentse Cultuurprijs voor zijn bepalende en grensverleggende werk in de jazzscene in Gent en ver daarbuiten. Bart speelde in zijn carrière samen met muzikanten zoals Dr. John, Marc Ribot, Fred Frith, Stromae en John Zorn. Hij is een vaste waarde op Jazz in ’t Park en treedt deze editie maar liefst drie keer op: met The Whodads, 3000 en Ptits Cons.

Er staan zoals elk jaar ook primeurs op het programma. The Whodads spelen in avant-première nieuw materiaal uit hun komende theatertoer en Under The Reefs Orchestra brengt hun gloednieuwe album voor het eerst voor een publiek. Het Andreas Bral Trio speelt nieuw materiaal uit hun album dat in het najaar verschijnt. Don Marsh V brengt dan weer voor het eerst zijn debuutalbum Marshland. Ook de heren van Rapidman zullen van de partij zijn en komen er hun nieuwe zelfgetitelde album voorstellen.

Ook Karen Willems, An Pierlé en Nathalie Loriers, leading jazzladies van België, komen langs met hun band. Als frontvrouw, componist, songwriter, performer en bandleider vertegenwoordigen ze heel diverse stijlen.

Na het Zuidpark, de tuin van de Sint-Pietersabdij en het Frans Tochpark verhuist JihP dit jaar naar alweer een geweldige nieuwe locatie: het Voorhavenpark in de Muide. Dat wordt gevierd met en door de wijkbewoners. Op zaterdag 3 september veroveren lokale muziekhelden van Meulestede en omgeving het podium om hulde te brengen aan de jazz én aan hun wijk, onder meer met gelegenheidsformatie MeulesteeFREEband met onder andere Pieter-Jan De Smet en Frederik Sioen.

Het festival zal er plaatsvinden van donderdag 1 tot en met zondag 4 september.

Het volledige programma kan je hier bekijken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More