Home Festival Eerste namen voor derde editie van PUSH THE BUTTON In De Grote Post

Eerste namen voor derde editie van PUSH THE BUTTON In De Grote Post

by Ann Cnockaert

Op zaterdag 30 maart slaan Muziekclub De Zwerver, Kunstencentrum KAAP en De Grote Post opnieuw de handen ineen voor de derde editie van het muziekfestival PUSH THE BUTTON. Dit festival, verdeeld over drie podia, belooft een boeiende mix van jazz, hiphop, wereldmuziek, experimentele en elektronische klanken te brengen in De Grote Post.

Ze onthullen vandaag de eerste zes acts van het totaal van ongeveer vijftien. Lode Pauwels (De Zwerver) zegt: “Met Ão en Martha Da’ro hebben we twee opmerkelijke en unieke Belgische acts, die beiden vorig jaar zeer goed ontvangen albums uitbrachten. De overige vier namen komen uit het Verenigd Koninkrijk. Yoni Mayraz brengt een heerlijke mix van dansbare jazz en old school hiphop, het duo O. mengt experimentele punk met improvisatie-jazz, en Forest Swords en Holy Tongue combineren dub met elektronica en diverse invloeden.”

De drie partners hebben nauwgezet gewerkt aan een line-up die sprankelt en zorgvuldig is samengesteld met elementen uit hiphop, elektronica, jazz en wat zij zelf ‘experimenteel’ noemen. Jaïr Tchong van KAAP ziet hierin een duidelijk verhaal: “Elk van onze huizen heeft een zeer eigen muziekstijl. KAAP richt zich meer op jazz en het experimentele, terwijl De Zwerver meer verbonden is met hiphop en elektronica. Deze twee muzikale lijnen smelten samen in het prachtige gebouw van De Grote Post, waar we het diverse publiek een breed scala aan smaken kunnen bieden.”

Met het lossen van de namen werd meteen ook de ticketverkoop gestart. Je kan tickets in voorverkoop (€ 25) kopen via www.pushthebutton.be waar je meteen ook alle informatie over de bands vindt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More