Home ReviewsAlbum Reviews ELAINE – Als Ik Me Vergis

ELAINE – Als Ik Me Vergis

by Ann Cnockaert

Elaine is het soloproject van de 23-jarige zangeres en songschrijver Elaine Hakkaart. Ze bracht onlangs haar meest recente ep Als Ik Me Vergis uit, waarmee ze haar kenmerkende introspectieve en verhalende muziekstijl laat horen.

Op de ep Als Ik Mij Vergis staan zes betoverende nummers die de luisteraar meenemen op een reis door thema’s als opgroeien, identiteit en de zoektocht naar erkenning.

Verstaanbaar begint met donkere synthesizergeluiden, maar evolueert snel door Elaine’s heldere stem en warme gitaarmelodieën, waardoor het dieper in de emotie duikt. Elaine vermengt elektronische klanken met een dromerige sfeer. Het nummer is levendig, maar blijft tegelijkertijd rustgevend en doet je wegdromen.

Duinen is een nostalgisch nummer waarin ze terugblikt op haar kindertijd. De heldere, maar breekbare stem van Elaine raakt. Radio is een levendiger nummer met een andere vibe, waarin Elaine een andere kant van zichzelf laat zien. Het biedt een ongewoon perspectief en toont een interessante dynamiek van haar muzikale talent.

Raak Me Aan is compact, maar raakt diep door het intieme pianospel en Elaine’s breekbare stem. Het korte nummer weet ondanks zijn eenvoud een intense emotionele reactie op te roepen en laat een blijvende indruk achter. Regen belichaamt dan weer perfect de essentie van een meeslepend popnummer.

Als Ik Mij Vergis laat luisteraars achter met een gevoel van nieuwsgierigheid en honger naar meer. Elaine Hakkaart heeft met deze ep een indrukwekkend visitekaartje afgegeven dat haar veelzijdigheid en diepe artistieke inzichten onderstreept. Deze jonge Nederlandse artieste is wat ons betreft klaar om blijvend indruk te maken.

Facebook – Instagram 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More