Home Singles DARKVOLT – Electric Angel (DressCode Black)

DARKVOLT – Electric Angel (DressCode Black)

by Nel Mertens

Voltages lopen hoog op bij DarkVolt, want de man achter het project, Fredrik Strobbe, lanceerde op de eerste dag van dit nieuwe jaar zijn single Electric Angel. Sinds 2008 mixt hij met liefde en toewijding industrial en EBM tot een sound die evolueert.

“Dit nummer heeft een speciale plek in mijn hart omdat het de allereerste compositie was die ik maakte. Door de jaren heen heeft het talloze transformaties en iteraties ondergaan, die de weg vrijmaakten voor wat het in 2023 is geworden: de EBM-revisie die het echt verdiende”, legt Strobbe uit.

Electric Angel laat donker gebons samengaan met mystieke synths en mechanistisch geponeerde vocals. Spoken vocals, die toch melodisch klinken, binnen haaks pulserende ritmes.

Bovenop de originele track krijgen we dan ook niet alleen een Club Mix, Angels On Acid Mix, Rogue Unit Mix, maar ook de demo-versie. We krijgen hiermee de evolutie van de track te horen, tot wat het nu, in het donkere elektronische muzieklandschap van vandaag, geworden is.

De iets langere, opzwepende, instrumentale Club Mix klinkt harder, met meer pompende beats die naar techno toe leunen. De Angels On Acid Mix laat ruwe vocalen in een razende EBM-wind wervelen. Een trance-dance-track! Rustiger klinkt de Rogue Unit Mix, waarbij de focus meer op de prikkelend elektronische details komt te liggen. Heel fijn om daarna de demoversie te kunnen beluisteren, die minimalistischer klinkt dan de andere versies. Bijna een heel andere track, die duidelijk in een andere tijdsgeest gecreëerd werd. Knap en kien om ons die evolutie te laten meemaken!

Electric Angel is digitaal verschenen bij het Antwerpse label DressCode Black, een sublabel van Detroit-Berlin.

Facebook / Bandcamp / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More