Home Belgisch De 3e editie van het ‘Thorn in my side’ festival wordt een indoor editie

De 3e editie van het ‘Thorn in my side’ festival wordt een indoor editie

by Hannelore Dieleman

De derde editie van het Thorn In My Side festival vindt plaats op 30 september in de concertzaal KAVKA ZAPPA in Antwerpen. In het verleden zagen we bands zoals The Smiths Presumably, Ramkot, The Radar Station, The Obscure en A Slice of Life hun podium onveilig maken.

Deze editie zijn er Le Noise, een Neil Young tribute band, en Wegsfeer, een eighties new wave coverband.

Sons is de garagerockband die zich in 2018 tot de eindwinnaars van De Nieuwe Lichting mocht rekenen. Ondertussen scoorden ze meerdere nummer 1 hits én grote festivalpodia zoals Werchter en Pukkelpop.

Ila, het project van Ilayda Cicek, finalist van de Nieuwe Lichting van 2022 wordt met hun minimalistische sound en het unieke stemgeluid van hun zangeres één van de meest intense live acts in België genoemd. Hun muziek balanceert tussen ingetogen en alle remmen los met hier en daar duidelijke grungegeluiden. De vergelijking met P.J.Harvey is nooit veraf.

The Love is dan weer het nieuwe project van Bob Belmans, met in de band twee leden van The Sore Losers. Donna, hun eerste single, werd positief onthaald en hun eerste album Come On And Feel The Love wordt deze maand op ons losgelaten.

En dat alles zal vakkundig aan elkaar worden geregen door de vlotte parlee van Stijn Meuris, die we uiteraard allemaal kennen van Noordkaap. Dansend gaan we ten slotte de nacht in met dj Peter Melis, die festivals als Lokerse Feesten, Fonnefeesten, en ook Sinner’s Day op zijn palmares heeft staan en zich vooral focust op new wave (en subgenres).

Thorn in my side festival website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More