Home Festival CACTUS Festival Brugge, Minnewaterpark (08/07/2022)

CACTUS Festival Brugge, Minnewaterpark (08/07/2022)

by Johan Vanparys

Cactus festival is nog steeds iets speciaal vooral door de familiale sfeer en de zeer gevarieerde programmatie.

De unieke locatie in het Minnewaterpark maakt het helemaal af. De sfeer is dan ook zeer belangrijk voor dit stadsfestival dat reeds voor de 39e keer wordt georganiseerd.

Dit jaar werd het podium en de PA tent in een nieuw kleedje gestoken door de Brugse kunstenaar Sammy Slabbinck.

TAMIKREST mag het driedaagse festival openen. De muziek die ze brengen wordt omschreven als hedendaagse dessert blues. Ze spelen dansbare, ritmische blues en funk. Een geweldige start in een zonovergoten Minnewaterpark.

MESKEREM MEES komt op het enorme podium gewapend met een setlist. Ze opent met Astronaut maar al vlug is duidelijk dat het grootste deel van het aanwezige publiek niet de volledige set aandachtig zal blijven. Meskerem Mees is een fantastische zangeres maar hoort meer thuis op een indoor podium waar haar ingetogen nummers beter tot hun recht komen.

INTERGALACTIC LOVERS neemt rond 20h00 het podium over om het park wakker te schudden. Lara Chedraoui is weer helemaal terug na haar covid besmetting van vorig jaar. Indiepop is dan ook een zeer dankbaar muziekgenre voor een openlucht festival.

ROBERT PLANT & ALISON KRAUSS is de act waar de meeste festivalgangers voor gekomen waren, van heel ver zelfs. Twintig minuten voor het optreden kwam echter het zeer pijnlijke nieuws dat Alison Krauss griep had en niet kon optreden. Deze boodschap werd niet zo heel goed ontvangen en heel wat festivalgangers verlieten boos het park.

Toch bleven de meesten al bij al vrij rustig omdat iedereen besefte dat dit een geval van overmacht was en een vervanger vinden in een kwartier is natuurlijk onmogelijk.

BELLE AND SEBASTIAN hadden de zware taak om deze festivaldag nog op een spetterende manier af te sluiten.

Al vlug schaarden de fans zich voor het podium en iets vroeger dan geplant kwam Stuart Murdoch en zijn band het podium op om de opgelopen ontgoocheling te doen verdwijnen.

“Hebben jullie genoeg bier gedronken”, waren Stuarts eerste woorden en dan vlogen ze erin om een fantastisch optreden neer te zetten.

Niettegenstaande de enorme tegenvaller was Cactus er terug als weleer, een gezellig familiaal festival waar vrienden, een drankje en een hapje, een leuke babbel en veel randanimatie even belangrijk zijn als de muziek.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More