Home Concerttip Zonen Met Vaders stelt debuut voor in Gent.

Zonen Met Vaders stelt debuut voor in Gent.

by Nel Mertens

Met hun eerste single Mr. Buiten De Lijntjes maakte dit achttal uit Gent een verrassende indruk die meetelde als aankondiger van hun aankomende album. Met het tweede nummer Tandeloze Tovenaar brengen ze een in memoriam voor notoir roker, drinker & cultschrijver JMH Berckmans. Maar tegelijk ook een melancholische aanklacht tegen het maatschappelijke klimaat dat te weinig oog heeft voor het menselijk in iedere mens. Voor elke kunstenaar zonder etenswaar met een suikerverslaving, elke gulzige bankier, elke eeuwig zoekende boemelaar die samenleeft met Cara…

(c) : Zonen Met Vaders

“Wat zijn mensen zonder huizen? Wat zijn apen zonder luizen? Wat zijn vallen zonder muizen, ’t blijven vallen, blijven vallen, blijven vallen…”

Steeds groeiende boodschappen weerklinken in de kwalitatief zo mooie sound van Zonen Met Vaders.

Zonen Met Vaders nam op een unieke manier een plek op binnen het Nederlandstalige genre, maar wellicht als bovengrondse underdog. Ondergrondpop mag het dan wel heten, want op poëtische wijze kwamen ze fris en eigenzinnig de muziekwereld binnen. Met triggerende woorden, die maar de helft prijs geven van wat ze kunnen betekenen, grauwlichte synths, intense blazers, intrigerende ritmes en eigenzinnig snaarwerk.

Ogen Voor Een Andere Blik is hun debuutalbum, waaraan 2 jaar gewerkt werd onder het toeziende oog van producer Frederik Segers (FULCO, Roland, STADT, PJDS…) en mogelijk werd met de liefde en financiële steun van bijna 250 crowdfunders.

Het verschijnt op 10 januari en wordt live voorgesteld op 25 januari in de Minardschouwburg in Gent. Een debuut dat je niet wil missen!

Facebookevent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More