Home Belgisch LUMINOUS FRESH : FLINTROP.

LUMINOUS FRESH : FLINTROP.

by Didier Becu

De reden waarom Gent bruist van de muziek moet je niet ver zoeken. Er is natuurlijk dat hele netwerk van muziekcafés waar je dag in dag uit optredens kan bekijken en waar je dus de scene als het ware aan den lijve kan ondervinden, maar er is eveneens het Koninklijk Conservatorium dat als vanzelfsprekend een ware broeihaart van talent is. Getuige de vele Gentse jazzbands die het mooie weer maken en het genre met bravoure openbreken.

(c) : FLINTROP

Nieuw aan het Gentse firmament is Flintrop, vernoemd naar frontvrouw Eline Flintrop, een studente muziekproductie die daar samen met vrienden Wannes De Vogelaere, Sigi Hendrix, Etienne Gijselinckx en Sam Enthoven een liveset rond bouwt.

Op hun vi.be-pagina kun je drie nummers horen die je een beeld geven van waar Flintrop naar toe wilt: eigentijdse elektronica-pop gebracht met Nederlandstalige spitsvondige teksten. Eenvoudig, maar tegelijkertijd gelaagd. Vergelijkingen met Eefje De Visser zijn dan ook aan de orde, maar er is heel wat slechter om naast te staan. Een bandje dat je dus maar beter in het oog houdt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More