Home Concerttip WISPER organiseert Belgian Modular Day II 6

WISPER organiseert Belgian Modular Day II 6

by Hannelore Dieleman

Zaterdag 15 juni, vindt de tweede editie plaats van de Belgian Modular Day. WISPER (Dok-Noord, Gent) wordt vanaf 13.30 uur even het episch centrum van alles en iedereen die met modulaire synths te maken heeft. Modulaire synths zijn de hedendaagse versies van de originele synthesizers uit de jaren 60 en 70, met aparte modules, heel veel knoppen en vooral veel kabels om alles met elkaar te verbinden (patchen).

Het evenement opent al meteen met een heuse wereldrecordpoging: een ‘Modular Monster Jam’ waarbij zoveel mogelijk muzikanten met hun modulaire synths samen spelen. Dat belooft alvast speltakel om de dag mee te starten, waarna het de beurt is aan de module-makers om vanaf 14.00 uur demonstraties en toelichting te geven bij hoe alles werkt.

Vanaf 18.00 uur is het dan de beurt aan de bekende(re) muzikanten om te laten horen welke klanken ze uit hun instrumenten weten te toveren. Dit zijn ze in volgorde van optreden: ArkOdd (Vincent Vanesse), Tectonia (Ricardo Verschut), Lieven StockxHalfgeleider (Maarten Voeten), Dries Geusens en Modtech (Frederik Strobbe).

Iedereen is die dag welkom, zowel ervaren muzikanten als zogenaamde ‘newbleeps’, maar evengoed iedereen die nieuwsgierig is naar wat dat nu allemaal is met die modulaire synths…

Belgian Modular Day is een initiatief en organisatie van een kleine groep modulaire enthousiastelingen: Jan De Block (modular404 | Silent Noise Revolution), Pablo SmetPeter Jamée (Voxular) en Yannick Van Loo.

Voor meer info: website Belgian Modular Day.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More