Home Belgisch RANT – Under My Skin

RANT – Under My Skin

by Bootsie Butsenzeller

Het fijne vijftal Rant, dat vorig jaar debuteerde met hun Dinner Is Served ep, laat met bandnaam en hoezen graag vermoeden dat ze sigarettenpeuken als ontbijt verorberen en ruig ongenuanceerd rocken als de beesten. In realiteit ligt het dus wel degelijk iets genuanceerder.

© Rant

Zo ook op gloednieuwe single Under My Skin, die aftrapt met een gedreven drumgroove op toms, feedback gitaren erbij waarna die overgaan in Red Zebra-achtige tokkelmodus, even voluit gaan om dan terug plaats te maken voor de vocals op de eerste strofe.

Pas in het refrein krijgen we de huilende snaren écht vollebak in onze smoel. Halverwege wordt de song nog eens briljant neergelegd met rave aandoende synthgeluiden. Dit alles om te illustreren dat Rant dus niet oeverloos en Ramones gewijs alles van A tot Z vol ramt, maar dat ze in hun stekelige sound plaatsmaken voor tempowisselingen, dynamiek, originaliteit en andere fijnzinnigheden die hen interessanter maken dan de doorsnee punkrock band. Puike nieuwe single dus.

SpotifyFacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More