Home Concerttip Slotfeest 30 jaar W.E.R.F. Records op 31 mei in Ha Concerts (Gent)

Slotfeest 30 jaar W.E.R.F. Records op 31 mei in Ha Concerts (Gent)

by Björn Comhaire

De dertigste verjaardag van W.E.R.F. Records én JazzLab, twee sterkhouders van de Belgische jazz die dertig jaar geleden ontstonden in Brugge, is dit seizoen niet onopgemerkt voorbijgegaan. Er waren kleurrijke label nights, albumreleases en tournees (met Chris JorisDans Kapot en Louise van den Heuvel) waar de organisaties samen hun schouders onder zetten. Maar een viering is natuurlijk niet compleet zonder finale. Daarom slaan de partners de handen in elkaar voor een uitbundig slotfeest, een laatste uitroepteken waarmee ze nog een keer samen de weelde van de Belgische jazz in de kijker zetten.

Op vrijdag 31 mei zet Ha Concerts in Gent de deuren open voor een prikkelend programma:

mòs ensemble – Tussen dromerige breekbaarheid en punkachtige kracht
Sinds 2019 groeide Kobe Boons mòs ensemble uit tot een achtkoppige band die gestuurd wordt door een collectief gedragen visie, met een voorliefde voor grensgebieden waar weelderige arrangementen van stemmen en instrumenten maximaal kunnen renderen. Derde album Pets & Therapy (W.E.R.F. Records) is het geluid van een band die zijn sound blijft bijspijkeren en resoluut formules ontwijkt. Labels als pop, jazz en kamermuziek doen er niet meer toe. mòs ensemble werd een band die moeiteloos slalomt tussen gretige energie en weldadig drama, tussen dromerige breekbaarheid en punkachtige kracht, tussen melancholie en euforie.

Louise van den Heuvel ‘Sonic Hug’ – Een groovy omhelzing
Soms wil je weten hoe een verhaal evolueert voor het goed en wel begonnen is. De Nederlandse Louise van den Heuvel is bezig aan een onstuitbare opmars – van laureaat bij Jong Jazztalent Gent met het genreverwoestende Dishwasher_ naar samenspel met o.m. Zwangere Guy en Lander Gyselinck, Bruno Vansina en Teun Verbruggen, en Stéphane Galland. Het nieuwe Sonic Hug is een erg persoonlijk project, tussen nostalgie en verrassing, waarbij herinneringen leidden tot nieuwe composities. En je hoort Louise voor het eerst zingen! Album Sonic Hug verscheen op 5 april en is “…nu al kandidaat voor beste Belgische jazzalbum van het jaar”, volgens De Standaard.

Dans Kapot – Een knalspektakel met dans
Het trio Don Kapot is niets minder dan een knallende groovemachine, gekend voor haar opzwepende concerten, aanstekelijke humor en kleurrijke releases. Met de energie en vrijheid van free jazz en performances in totale trance stond een samenwerking met dansers haast in de sterren geschreven. Na een toevallige ontmoeting was Dans Kapot geboren, inmiddels een spetterend spektakel met drie dansers, onder leiding van Alexandros “Greco” Anastasiadis. Na bruisende guerrillavoorstellingen in Brussel trekt komt dat feest nu ook naar Gent voor het explosieve orgelpunt! 

Tickets en info

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More