Home Concerttip CONCERTTIP: Uhoda Jazz à Liège van 2 tot 5 mei

CONCERTTIP: Uhoda Jazz à Liège van 2 tot 5 mei

by Björn Comhaire

Al meer dan 30 jaar is Jazz à Liège het internationale festival dat jazzliefhebbers niet mogen missen. De 33e editie van het festival vindt plaats van 2 tot 5 mei, opnieuw in de mooiste zalen van de stad Luik.

Uhoda Jazz à Liège wil iedereen de kans geven jazz te ontdekken via een eclectisch, internationaal programma. Het festival is uitgegroeid tot een belangrijk evenement in de stad en vindt plaats op een aantal toplocaties uit het culturele leven van Luik waaronder het Forum, het Trocadéro, de Reflektor, de Cité Miroir en nu ook Salle Régina.

Gedurende het 4-daagse festival zullen de beste internationale en Belgische artiesten Luik opnieuw op zijn grondvesten doen daveren met hun gebruikelijke mix van traditionele en hedendaagse jazz.

Snarky Puppy, het fusioncollectief, staat op 3 mei in het Forum de Liège met hun gedurfde mix van funk, soul, jazz en r&b. Gogo Penguin, het trio dat gevoelige akoestische elektronica combineert met rock, jazz, minimalistische en elektroklanken, komt terug naar het Forum de Liège op 5 mei. Shabaka, de belangrijkste architect van de heropleving van de Londense jazz, staat op 4 mei in het Trocadero. En Kamaal Williams, die andere geweldige Zuid-Londense virtuoos, staat op 4 mei in de Reflektor.

Roni Kaspi Trio, de wonderbaarlijke drumster die Avishai Cohen internationaal heeft begeleid, staat op 5 mei in de Reflektor. En Makaya McCraven, de ongelooflijke drummer uit Chicago, brengt op 3 mei in Reflector zijn eigen jazz revival touch.

Maar ook deze artiesten staan op de affiche: Lakecia Benjamin, Tenderlonious, een openingsavond met Jewel Usain en Ferdi. En Julien Tassin Quartet, Ife Ogunjobi, Jazzmeia Horn, Henri Texier, Pianoforte, Aka Moon, Sal La Rocca, Wajdi Riahi en nog veel meer.

Voor de volledige line-up en tickets kan je hier terecht.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More