Home Concerttip CONCERTTIP: THE SISTERS OF MERCY Gent, Vooruit, Kunstencentrum Viernulvier (25/01/2024)

CONCERTTIP: THE SISTERS OF MERCY Gent, Vooruit, Kunstencentrum Viernulvier (25/01/2024)

by Nel Mertens

Dat heel wat newwavers alvast één datum in hun agenda hebben aangekruist, is een zekerheid: 25 januari 2024. Want dan komen The Sisters Of Mercy opnieuw naar België.
Twee jaar na hun twee uitverkochte shows in de in Ancienne Belgique in Brussel, betreden ze deze keer het podium van concertzaal in de Vooruit (kunstencentrum Vielnulvier) in Gent. En dat blijkt 39 jaar geleden te zijn.

In 42 jaar is hun livesound geëvolueerd. Niet altijd even goed als op plaat (en steeds meer gehuld in de waas der rookmachines), maar wél steevast de moeite om hen aan het werk te zien, want het blijft een iconische cultband in de dark scene.

De band werd in 1981 in Leeds opgericht door Andrew Eldritch en Gary Marx. Ze waren één van de eerste bands die met drumcomputers aan de slag gingen en stonden klaar als pioniers in newwave- en gothicmuziek. De band kleurde de jaren ’80 nog donkerder met een reeks schitterende klassiekers als Temple of Love, Body and Soul, Alice, Mary-Anne, No Time To Cry, …

De optredens van Sisters Of Mercy zijn gegarandeerd memorabel door al deze tracks die ondertussen bijna in onze genen werden opgenomen, ze zijn daardoor ook snel uitverkocht. Uiteraard mogen we een set vol klassiekers verwachten, waar regelmatig nieuwe nummers tussen passeren.

Tickets zijn beschikbaar via Live Nation, Democrazy en Viernulvier en kosten €44 (incl. servicekosten)..

Facebook / Facebookevent

Nostalgie troef: de affiche van The Sisters Of Mercy in De Vooruit in 1985!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More