Home Concerttip CONCERTTIP: THE NEW WAVE OF BELGIAN HEAVY METAL Leffinge, Muziekclub De Zwerver (23/4/2022)

CONCERTTIP: THE NEW WAVE OF BELGIAN HEAVY METAL Leffinge, Muziekclub De Zwerver (23/4/2022)

by Nel Mertens

Muziekclub De Zwerver in Leffinge zet op 23 april vier veelbelovende metalbands op zijn podium om daarmee The New Wave Of Belgian Heavy Metal te vullen met indrukwekkend talent.

De Mechelse postmetalband Psychonaut neemt invloeden van het verleden en mengt die met moderne sludge en aanverwanten tot een eigen geheel. Daarbij blijven ze experimenteren met diverse aparte instrumenten en dat maakt de reis alleen maar boeiender. Met hun debuutalbum Unfold The God Man kregen ze heel wat nationale en internationale erkenning. Volledig terecht!

Cobra The Impaler komt zijn debuut Colossal Gods voorstellen. Dit Gentse vijftal combineert elementen van groove en trashmetal met heavy riffs, messcherpe vocale uithalen en aanstekelijke refreinen. Brute kracht maar met nauwgezette aandacht voor detail. 

De gloednieuwe metalband H I R O heeft zijn roots in Oostende en Brugge met leden van Vague View en The Maple Room. Een creatief antidotum waarin progrock, psychedelische metal, inspirerende songwriting en intense teksten samenvloeien.

De heren van Divided sparen de snaren, drumvellen en stembanden niet en ze doen dat op zo’n manier dat stilzitten onbehaaglijk moeilijk wordt. Post-rock meets hardcore meets sludge-metal.

Zware metalen van de edelste soort!

Deze zinderende metalnight opent om 18.30 uur, met om 19 uur het eerste optreden. Tickets kosten € 15 in voorverkoop en € 18 aan de kassa.

Psychonaut / Cobra The Impaler / H I R O / Divided

Muziekclub De Zwerver / Facebookevent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More