Home ReviewsAlbum Reviews TROCKENER KECKS – TK (Beat Surrender Music/PIAS)

TROCKENER KECKS – TK (Beat Surrender Music/PIAS)

by Hans Verhoeven

Dit stukje is voor de oudere jongeren en, indien ze jonger zijn, zullen ze ooit oudere jongeren worden. Even mee terug, oudere en jongere lui, naar de krochten van de geest.

Het is een persoonlijke herinnering. Donderdagavond 7 augustus 1986. Lokerse Feesten. Die memorabele nacht vulde een volledig Hollands programma het podium. Blue Murder. Claw Boys Claw. Tröckener Kecks. Nederland had bands, toen. En de Kecks zongen in hun moerstaal. Toen, die avond, deden rookmachines hun werk en de Flying V van Rob de Weerd zette, zo vet mogelijk, Vanavond Voor Altijd in. En wij, tot dan nog aimabele Vlamingen, wilden Nederlanders worden. Gingen het rugnummer 14 met trots dragen.

Tröckener Kecks: ze lieten zich overwaaien door punk, deden daar even aan mee maar er zat meer in frontman Rick de Leeuw. Literatuur bijvoorbeeld, en wie oren had kon dat horen. Want hun beste plaat, TK, verscheen in 2000, toen het eigenlijk al op was.

Waarom is het hun beste plaat? Omdat er iets als Niemand Thuis op te beluisteren valt. En wie wil geen plaat in huis met daarop een songtitel als Zou Je Niettegenstaande De Recente Gebeurtenissen Toch Nog Een Verblijf Op Amoureus Gebied in Overweging Willen Nemen Alsjeblieft?

Lijkt wat op De Dag Dat De Derde Wereldoorlog Ook Aan Ons Land Niet Onopgemerkt Voorbij Ging van punkdichter Bart Chabot (fysiek even lang als De Leeuw) en Robert-Jan Stips. Maar goed, wat we te zeggen hebben: TK van Tröckener Kecks is nu voor het eerst uit op vinyl. Koop een draaitafel en draai er rondjes rond.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More