Home Concerttip CONCERTTIP: PAULETTE VERLÉE Kampenhout, De Krop (19/09/2023)

CONCERTTIP: PAULETTE VERLÉE Kampenhout, De Krop (19/09/2023)

by Nel Mertens

In juni bracht Paulette Verlée haar tweede album Les Barricades Mystérieuses uit. Dat stelt ze nu volop live voor en op dinsdag 19 september doet ze dat in De Krop In Kampenhout.

Een aanrader voor wie zin heeft in een streepje klassiek in een modern jasje! Onder haar alter ego Paulette Verlée, brengt Veerle Pollet neoklassieke pianomuziek met cello, subtiele elektronica en liveprojecties. Een totaalbeleving dus.

Ze leerde op jonge leeftijd piano spelen met de werken van Bach en Schumann. Voor haar eerste langspeler, die vorig jaar uitkwam, haalde ze inspiratie bij Erik Satie. Voor haar nieuwe album was het François Couperin die haar inspireerde.

Met haar nieuwe album laat ze een verfijnde collectie van neoklassieke muziek, met een knipoog naar barokmuziek horen.

Niet enkel Paulette liet zich door de heerlijke titels van Couperin inspireren. Ook Magritte heeft maar liefst 2 werken met dezelfde titel gemaakt: Les Barricades Mystérieuses. Als Jettenaar en groot liefhebber van Magritte kon ze dan ook niet anders dan hiernaar te verwijzen met het artwork van de plaat.

Live laat ze zich vergezellen door celliste Maaike Organe. Het beeldmateriaal dat geprojecteerd wordt, komt grotendeels van de Berlijnse filmpionier Walter Ruttmann. Zijn abstracte animatiefilmpjes uit de jaren ’20 sluiten perfect aan bij het surrealistische beeld van Magritte.

Bestel alvast tickets via deze link. (Her)lees hier ons interview met Paulette Verlée over haar album Les Barricades Mystérieuses.

Facebookevent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More