Home Concerttip CONCERTTIP: Melmuz Café Tour

CONCERTTIP: Melmuz Café Tour

by Nel Mertens

Het Melseels Muziekcollectief organiseerde vorig jaar voor het eerst een mini-festivalletje en komt dit jaar met een nieuw initiatief dat jonge Belgische bands wil steunen door hen live speelkansen en podia te bieden. Maandelijks wordt er in een café in Melsele een liveband op het podium gezet.

Melsele lijkt wel één van de muzikale broeikassen, als het op bands aankomt, want ze tellen er wel wat. We denken dan aan Sons, Bluai, Bizkit Park, Yevgueni, Walrus en Hooverphonic. Bands die ondertussen (inter)nationaal doorgebroken zijn. Maar er zijn nog heel wat bands die vers in de startblokken staan. En die bands geeft het Melseels Muziekcollectief graag een duwtje in de rug.

Het collectief geeft startende bands niet alleen een optreden in één van de café’s van Melsele, maar biedt hen ook een ‘peter’, een ervaren muzikale Melselenaar, die zich engageert om hen tips en tricks mee te geven. Van de opname van een eerste demo tot de aankoop van instrumenten, contacten leggen met bookers…

De eerste muzikanten die het peterschap hebben opgenomen zijn de band Sons, Geert Noppe (Yevgueni/Walrus), Pieter Peirsman (Hooverphonic/Slow Pilot), Maxim Helinckx (Stavroz) en Peter Verdonck (Wound Collector/Ambrassband).

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More