Home Concerttip Concerttip: Johnny Cash The Resurrection

Concerttip: Johnny Cash The Resurrection

by Hannelore Dieleman

Op 12 september 2023 zal het exact 20 jaar geleden zijn dat Johnny Cash, een waar icoon van de americana, overleed. En dat mag niet onopgemerkt passeren.

@photOrens 

Ter nagedachtenis van misschien wel de grootste countryzanger ooit maakte Geert Bouckaert, die al jaren toert met zijn Johnny Cash tribute band, een eigenzinnige selectie uit de zes platen die Cash opnam tijdens de laatste tien jaar van zijn leven. Bouckaerts eigen Best of American Recordings.

Gewapend met zijn stem, die dicht bij die van Cash aanleunt, zijn gitaar, zijn mondharmonica en een stompbox, weet Geert zich op het podium bijgestaan door multi-instrumentalist Lode Verbanck die de nummers telkens met een streep viool of mandoline of een vleugje piano verrijkt. 

Tussen de nummers door deelt Bouckaert, storyteller van beroep, wetenswaardigheden over de liedjes met het publiek, en legt hij uit wat de nummers voor hemzelf zoal hebben betekend. Schrijver en countrykenner Christophe Vekeman brengt tussendoor een aantal teksten die het leven en werk van Cash in een bredere context plaatsen en de voortdurende worsteling van de zanger met zijn geloof belichten: “Cash bad tot God, maar hij vocht met de Duivel, hij wilde het goede doen en deed het kwade, hij streefde naar het licht en leefde in de donkerte, hij zette koers naar de hemel en reed met een razende rotvaart rechtstreeks richting hel…”

En dit alles is te zien op 3 september in de intieme setting van Theater Box te Gent. Er zijn 2 shows gepland die dag, eentje om 17u en een volgende om 20u.

Tickets Johnny Cash The Resurrection Gent

De show is in het najaar ook nog te zien op volgende data en locaties:

22/09 – Bibliotheek Kortenberg – Tickets
22/10 – Wijndomein Ravenstein Wervik – Tickets
23/11 – Bibliotheek Turnhout – Tickets
07/12 Minderbroederskerk Maaseik – Tickets

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More