Home Concerttip CONCERTTIP: INDIETRONIC FEST Lede, GC De Volkskring (11/11/2023)

CONCERTTIP: INDIETRONIC FEST Lede, GC De Volkskring (11/11/2023)

by Nel Mertens

Het staat ondertussen als vaste waarde op onze festivalkalender aangestipt, dat klein, fijn festijn der elektronische muziek! Op zaterdag 11 november vindt de zevende editie van Indietronic plaats in Lede, met vier minder bekende, Belgische bands uit de industrial, ambient, laftfield dance, obscure newbeat en newwavescene. Muzikale ontdekkingen uit de Belgische underground gegarandeerd, want Sint-Maarten wordt dit jaar door de Indietronic-organisatoren omgetoverd tot Synth-Maarten!

Voor de opener gaan de organisatoren steeds op zoek naar een lokale band. Final Orbit is een duo uit het Aalsterse, dat zijn sporen eerder al verdiende in industrial- en avantgardebands als 2nd Civilisation, Man Without World en Killvision. Met Final Orbit combineren ze spacey synths met vintage ritmeboxen tot een origineel, uitgesproken kosmisch en bijwijlen zelfs dansbaar geheel. Kraftwerk op tranq of Tangerine Dream op heel straffe koffie, zeg maar.

Het is ook fijn om een Waalse band op de affiche terug te vinden. Matuyama komt voor het eerst naar Vlaanderen, om hun subtiele, arty synthpop te laten horen. In Depeche Mode-stijl voegt dit ze bij hun synths en sequencers ook drums en gitaar.

De Antwerpse muzikant en producer Gaelian Lahaye komt ook langs, met zijn project Yokocho. Samen met drummer Steve Slingeneyer (ex-Soulwax) staat hij garant voor een stevig potje elektronische beats waar gretig inspiratie wordt geput uit obscure new beat, Playstation soundtracks en 90’s geluidsmodules.

Use Knife bracht vorig jaar hun welgesmaakte album The Shedding Of Skin uit op het label van het Gentse kunstencentrum Viernulvier. De combinatie van analoge, snedige industrial én Arabische invloeden (zang en percussie) zorgt voor hun specifieke, unieke sound. De band speelde inmiddels al nationaal en internationaal heel wat concerten. Live wordt er bovendien ook nog met uitgekiende beelden, projecties en verlichting, zodat we een totaalbeleving mogen verwachten.

Vinylmaster dj Francois Du Painlait, bekend als o.a. resident in de Brusselse concerttempel AB, is ook opnieuw van de partij en draait passende alternatieve elektronische plaatjes voor en na de optredens.

Een ticket kan je aan 20 euro in voorverkoop of 25 euro aan de kassa verkrijgen. In voorverkoop vind je ze via deze link of bij de organisatoren zelf.

Facebook / Facebookevent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More