Home Singles JOHN BLEK & THE BROKEN STRINGS – The City Sleeps

JOHN BLEK & THE BROKEN STRINGS – The City Sleeps

by Bart Verlent

De Ierse singer-songwriter John Blek tourde vroeger al een paar jaar door Europa, gewapend met zijn akoestische gitaar en zijn prachtige warme stem. Begin 2024 gaat hij terug op tournee en deze keer laat hij zich begeleiden door Duitse muzikanten: Filip Sommer op altviool en Moritz Brümmer op cello. Hij doet dit naar aanleiding van de ep Digressions #3 – In Dresden die op 12 januari het licht zal zien. De ep maakt deel uit van een reeks albums die John in coronatijden begon uit te brengen bovenop zijn reguliere studioplaten.

© John Blek & The Broken Strings

In de zomer van 2022 kreeg Blek de opdracht van het cultuurdepartement van Saksen om een aantal nummers te schrijven over de stad Dresden. Het resultaat is te horen op die ep hij opname in de Caste Studios in Dresden.

Single The City Sleeps is een ode aan het nachtleven in Dresden. Het nummer begint als een typische, melancholische Blek-folksong. Als dan de strijkers invallen, krijgt het nummer meer diepgang en komt het nog intenser binnen dan zijn solo-werk, en dat maakte al veel indruk.

John Blek komt de nieuwe ep, samen met The Broken Strings voorstellen in ons land op:

17/01 – CC De Werft, Geel
21/01 – Muziekcentrum Dranouter, Heuvelland
24/01 – 30CC, Leuven (double bill met Josienne Clarke)
26/01 – VC De Schelde, Zandvliet (double bill met Josienne Clarke)

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More