Home Concerttip CONCERTTIP: Indietronic Fest 6 (Lede, cc De Volkskring, 19/11/2022)

CONCERTTIP: Indietronic Fest 6 (Lede, cc De Volkskring, 19/11/2022)

by Nel Mertens

Eén keer per jaar loopt cc De Volkskring in Lede vol met hipsters, punkers, jonkies, ‘éminences grises’, stille genieters, uitbundige dansers… Volk van allerlei pluimage verzamelt zich, onder één gemeenschappelijke noemer: hun liefde voor elektronische muziek.

Want Indietronic Fest biedt op 19 november, voor de zesde keer op rij, een gevarieerde affiche gevuld met klinkende namen uit de Belgische elektronische scene, vanuit verschillende alternatieve richtingen als industrial, ambient, leftfield dance en new wave.

Het Gentse duo Nid & Sancy prijkt bovenaan de affiche als headliner. Met hun kinetische electropunk hebben ze al jaren hun plek veroverd in het alternatieve circuit. Denk aan de energie van Front 242 of Chemical Brothers, gecombineerd met het venijn van The Prodigy en je komt aardig in de buurt van Nid & Sancy.

En dan is er ook de Japans-Brusselse Aili. Een debutante om in de gaten te houden. Samen met haar muzikale partner en producer Transistorcake bracht ze de jongste jaren een reeks muzikale pareltjes uit die terecht gretig worden opgepikt door de media. Hun muziek, met invloeden uit new wave, synthpop en dance, klinkt snedig arty, maar evenzeer aanstekelijk toegankelijk.

Go March staat bekend voor een ijzersterke livereputatie. Met hun bezwerende, instrumentale songs én dankzij het pure vakmanschap van deze ervaren muzikanten. Op de jongste release van de band komen de synthesizers en keyboards verrassend prominent uit de hoek, wat perfect past binnen het Indietronic-concept.

Enorm leuk en spannend is dat Indietronic ook graag een podiumplaats biedt aan nieuw talent. Zo gaat Manner Of Speaking, uit Liedekerke, voor het eerst  live!

DJ Francois Du Painlait, o.a. resident in de Brusselse concerttempel AB,  is ook van de partij en draait fijne alternatieve elektronische plaatjes voor en na de concerten. En… vinyl is all he needs!

Een ticket voor Indietronic Fest 6 kost 15 euro in voorverkoop of 20 euro aan de kassa. Voorverkoop via de FB pagina, Eventbride.be of bij de organisatoren zelf.

Facebook / Facebookevent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More