Home Singles SOLITÄR – Bus Driver (Tonzonen Records)

SOLITÄR – Bus Driver (Tonzonen Records)

by Bart Verlent

Mikael Tuominen is een multi-instrumentalist die deel uitmaakt van Kungens Män en Automatism maar ook nog genoeg tijd heeft om muziek te maken voor zijn solo-project Solitär. Hij is van vele markten thuis en maakte door de jaren heen doommetal maar ook indierock, avant garde en filmmuziek. Met zijn solo-project maakte hij een dromerig shoegaze album met psych invloeden dat de titel Bus Driver Immigrant Mechanic zal dragen en op 18 november verschijnt.

© Solitär

Op de eerste single Electric Sea kregen we, een vrij monotone, psychedelische trip van bijna vijf minuten. Bus Driver is dan weer zweverige experimentele electro die wat in de lijn ligt van John Grant. Doe daar wat gelaagde Cocteau Twins-gitaren bij en een triphopvibe die in de lijn ligt van Massive Attack en je hebt het volledige plaatje.

Bus Driver heeft een totaal andere geluid dan de vorige single en klinkt eigenlijk veel boeiender. Nu maar hopen dat er op het te verschijnen album nog meer van dit soort nummers staan.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More