Home Concerttip CONCERTTIP: De tour van Turpentine Valley

CONCERTTIP: De tour van Turpentine Valley

by Nel Mertens

Nog op zoek naar enkele interessante concerttips voor de komende maanden? Turpentine Valley schenkt ons alvast enkele data om onze agenda te vullen tot het eind van het jaar. Begin maart bracht de West-Vlaamse postmetalband zijn nieuwe album Alder uit en die stellen ze op fijne podia en festivals voor.

Ze hebben doorheen de jaren hun instrumentale postmetalsound geperfectioneerd en daarmee pakken ze uit op Alder: het klinkt hard, intens en meeslepend maar komt ook met een gezonde dosis variatie en melodie. Er wordt aangeraden om dit album op een hoog volume te beluisteren. Liefst met de ogen dicht en het verstand in een concertzaal of op een festivalweide ergens in Vlaanderen.

En dat kan dus, meermaals én daarenboven delen ze op de verschillende locaties ook nog eens het podium met bands die ook meer dan de moeite zijn, als we denken aan Hippotraktor, Cobra The Impaler, Our Common Sense, Aufhebung, Mother, Raüm, Lethvm, Psychonaut, The Ocean, Pelican, Amenra, Stake, Heisa

16/04 – Den Drummer (Gent) met Our Common Sense
19/04 – Vooruit (Gent) met Hippotraktor / Cobra The Impaler
07/05 – JH Sojo (Leuven) met Aufhebung / Mother
14/05 – MCP Apache (Fontaine-L’Eveque) met Raüm / Lethvm
15/05 – The Pit’s (Kortrijk) met MOA
21/05 – Sleuterrock (Oeselgem)
27/05 – Dunk!Festival (Gent) met oa The Ocean / Psychonaut / Year Of No Light / Pelican / …
11/12 – Waregem Metal Days (Waregem) met oa Amenra / Stake / Psychonaut / Heisa / …

Alder is digitaal, op lp (via Dunk!Records), op lp en cd (via het Britse A Thousand Arms Records) en op tape (via het Britse Ripcord Records) verkrijgbaar. (Her)lees hier ook onze review van het album.

FACEBOOK – BANDCAMP – DUNK RECORDS – A THOUSAND ARMS – RIPCORD RECORDS

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More