Home Belgisch WEEK VAN DE BELGISCHE MUZIEK: Marche Funèbre

WEEK VAN DE BELGISCHE MUZIEK: Marche Funèbre

by Mark Van Mullem

In 2023 blaast de Mechelse doommetalsensatie Marche Funèbre vijftien kaarsjes uit. Eigenlijk deden ze dat eind 2022 al, want de band zag in de laatste dagen van 2007 het levenslicht, toen gitaristen Peter Egberghs en Kurt Blommé, toen samen met bassist Roel Van Doorselaere, de band oprichtten.

In Arne Vandenhoeck vonden de getalenteerde gitaristen de gedroomde veelzijdige vocalist, in Dennis Lefebvre de ideale drummer. Sinds 2013 bast Boris Lolis bij de band, voor hem dus tien kaarsjes om uit te blazen.

©Kurt Blommé

Anno 2023 heeft het Mechelse combo met achtereenvolgens To Drown(2011), Roots of Grief (2013), het majestueuze Into the Arms Of Darkness (2017) en het terecht alom bejubelde Einderlicht (2020), een heus meesterwerkje als je het ons vraagt, vier albums op hun conto staan.

Aan een opvolger wordt gewerkt, naar verluidt. Allicht iets voor 2024. Wellicht opnieuw met knap artwork van Brooke Shaden. Enfin, dat hopen we alvast!

Eerst wordt de vijftiende verjaardag in de verf gezet. Dat doet de band al zeker in het najaar op Darken The Moon XV, in het Mechelse Cultuurcentrum. Op het festival dat de groep zélf organiseert, zet de band steeds een aantal lokale bands en grotere namen in de spotlights. Natuurlijk spelen ze zelf ook dan, niet noodzakelijk als headliner. Mini-festivals om steeds weer hard naar uit te kijken, zo leert onze ervaring. En deze editie belooft iets heel speciaals te worden!

Trouwens, als het gaat over live spelen, kan je gerust stellen dat de band niets liever doet dan dat. Met in die vijftien jaar optredens in maar liefst evenveel landen. Van LA tot Moskou, Athene tot Londen en Praag tot Lissabon. Met na België, steevast met inbegrip van thuisstad Mechelen, en Nederland de meeste optredens in het VK en de VS. De band doet dan ook steeds niets minder dan excelleren en laat een geweldige indruk na. Het mag en moet gezegd!
Marche Funèbre mocht in de voorbije jaren de affiche delen met heel wat ronkende namen. Dan hebben we het over bands als Primordial, Novembers Doom, Saturnus, Samael en Candlemass.

Met een 100% DIY-attitude, weten de heren precies wat ze willen, houden ze ook alle controle over hoe ze met hun eclectisch blend van doommetal de wereld verder zullen veroveren.

“Stay tuned, be prepared for the next phases of the march of doom!”

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More