Home Belgisch OP DE GENTSE FEESTEN (13): CHICKEN LEG.

OP DE GENTSE FEESTEN (13): CHICKEN LEG.

by Didier Becu

Voor onze dertiende tip zitten we al weer bij de Kinky Star. Een muziekcafé waarin je in een zelfgemaakte zetel languit kan liggen luieren aan de Vlasmarkt, een plaats waar je bijna dagelijks gratis optredens kan meepikken, maar ook een organisatie die jong talent door dik en dun steunt.

Eén van die projecten is JonGeduld waarbij jonge bands de steun krijgen van veteranen die hun tot in de diepste details voorbereiden op het harde rock ’n roll-leven. In de editie van 2018-2019 was het drietal Chicken Leg één van de terechte uitverkoren. In de undergroundpers is er al heel wat te doen rond de muziek van Alexander Van Vooren, Sam Delhaye en Victor Traest. Eens je luistert, weet je waarom.

Naar eigen zeggen lo-fi janglerock, en een “kus mijn kloten”-attitude die tot iets wonderbaars leidt. Muziek die het niet moet hebben van bombast (daarom noemen ze het lo-fi), maar gewoon speelt op gevoel en met de eenvoud de perfecte indiesong uit de mouw weten te schudden. Voorbeelden zijn Mac Demarco, Allah Las, Feng Suave en Homeshake. We hadden het niet beter kunnen verzinnen!

Kortom, dit is een band om in het oog te houden. Het spreekt voor zich dat ze bij de Kinky Star hun eigen chouchou’s een podium willen bieden en dat is het geval op 18 juli op de JonGeduld Night. Onze Gentse Feesten-tip van de dag! Juist, officieel buiten de Gentse Feesten, maar bij de Kinky Star feesten ze altijd een dag langer en wie zijn wij om het legendarische muziekcafé tegen te spreken?


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More