Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Bij Luminous Dash hebben we op woensdag steeds een afspraak met de Luminous Belge spotify-lijst. Een bonte verzameling steengoede artiesten uit alle hoeken van het land. Onder andere Kids With Buns, SJ Hoffman x Clairval, Wanthanee, Rhye en H A S T bezorgen ons deze week muzikaal genot van de bovenste plank!

Kids With Buns komt uit Sint-Niklaas en bracht vorig jaar hun debuutsingle 1712 uit waarmee ze toen werden vergeleken met London Grammar, Phoebe Bridgers en Girl In Red. Mooie referenties om mee van start te gaan. Bad Grades is de tweede single en het is weer een sfeervol pareltje. Van Uytvanck heeft een unieke stem die veel melancholie uitstraalt. Het ingetogen gitaarwerk en de subtiele arrangementen zetten de perfecte sfeer voor Marie’s mooie stem.

Op I Need More Space van SJ Hoffman x Clairval is de warme stem van Steven Borgerhoff te horen, die de titel een paar keer herhaalt. Gezien de korte tekst duurt het nummer maar anderhalve minuut, voor ons had het veel langer mogen duren.

Wanthanee liet zich voor Taipei inspireren door haar reis naar Taiwan, waar een melodie uit de metro haar aandacht trok. Toen ze terug thuis was en terugkeek op de reis en alle indrukken die ze daar opdeed, kwam de melodie terug in haar hoofd. Ze ging aan de slag met een strijkersensemble en daar werd haar indrukwekkende stem bovenop gelegd. Mid Day Dream was een knappe single maar met Taipei overtuigt Wanthanee nog meer. Zeker omdat ze hier volop kan uitpakken met haar mooie, intense stem.

Op 22 januari verschijnt het vierde Rhye album Home waaruit deze Come In Closer al de derde single is. De eerste single Helpless was aanstekelijke mellow r&b, met Black Rain kregen we een heel dansbare Rhye te horen en met deze single keert Milosh terug naar de pure melancholische Rhye-sound. Milosh laat zijn warme stem in Come In Closer neer dwarrelen over sombere arrangementen. Alleen als de strijkers invallen opent het nummer volledig. Het is zoals altijd weer een magisch mooi pareltje geworden met een bijbehorende clip die hij maakte met zijn vrouw Geneviève Medow-Jenkins.

Een bom uitgepuurde H A S T-energie ontploft na pakweg anderhalve minuut in Photonic als de distortionpedaal stevig wordt ingedrukt. De gitaren laten elke schroom achter zich en slaan stevig om zich heen. Headbangen op noisy jazzrock, op smaak gebracht met pikante ingrediënten uit het improvisatiekabinet waar Banken en zijn kornuiten de plattegrond van tekenden, en voila, je hebt het recept van alweer een geweldig H A S T-nummer.

Veel luisterplezier!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More