Home Belgisch Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

Bij Luminous Dash hebben we op woensdag steeds een afspraak met de Luminous Belge spotify-lijst. Een bonte verzameling steengoede artiesten uit alle hoeken van het land. Onder andere Kids With Buns, SJ Hoffman x Clairval, Wanthanee, Rhye en H A S T bezorgen ons deze week muzikaal genot van de bovenste plank!

Kids With Buns komt uit Sint-Niklaas en bracht vorig jaar hun debuutsingle 1712 uit waarmee ze toen werden vergeleken met London Grammar, Phoebe Bridgers en Girl In Red. Mooie referenties om mee van start te gaan. Bad Grades is de tweede single en het is weer een sfeervol pareltje. Van Uytvanck heeft een unieke stem die veel melancholie uitstraalt. Het ingetogen gitaarwerk en de subtiele arrangementen zetten de perfecte sfeer voor Marie’s mooie stem.

Op I Need More Space van SJ Hoffman x Clairval is de warme stem van Steven Borgerhoff te horen, die de titel een paar keer herhaalt. Gezien de korte tekst duurt het nummer maar anderhalve minuut, voor ons had het veel langer mogen duren.

Wanthanee liet zich voor Taipei inspireren door haar reis naar Taiwan, waar een melodie uit de metro haar aandacht trok. Toen ze terug thuis was en terugkeek op de reis en alle indrukken die ze daar opdeed, kwam de melodie terug in haar hoofd. Ze ging aan de slag met een strijkersensemble en daar werd haar indrukwekkende stem bovenop gelegd. Mid Day Dream was een knappe single maar met Taipei overtuigt Wanthanee nog meer. Zeker omdat ze hier volop kan uitpakken met haar mooie, intense stem.