Home Belgisch Feestweekend in de Pit’s (Kortrijk) voor hun 35ste (!!) verjaardag

Feestweekend in de Pit’s (Kortrijk) voor hun 35ste (!!) verjaardag

by Patrick Bruneel

Elk jaar opnieuw is er ter gelegenheid van de verjaardag, de Pit’s werd opgericht op 2 december 1988, een weekend vol bands, blauwkes, katerontbijt en ander jolijt.

Op vrijdag 14 december presenteert Spit It Out een avondje vol hardcore en andere punk, met Bait (Spanje), en drie Franse bands: Barren?, Cran en Bavure. Deuntjes worden voorzien door Bowy, dé oervader van The Pit’s.

Op zaterdag 15 december is er een minder strakke leidraad: de legendarische The Spanks, het Brusselse combo Cere dat steeds weer indruk weet te maken, de Nederlandse punks Asbest Boys en het Gentse Los Fantasmas, die surf, rockabilly en andere garagerock brengen. Deuntjes gebracht door Miss A en Mister A.

Op zondag 16 december is er koffie en taart, een platenbeurs, een concert van het Duitse danspunksynthwaveproject Fessa en Cabaret Noir, dat zal plaatsvinden op de toog omdat er anders geen plaats is voor deze wulpse dames. Divers vertier, voor elk wat wils en hoe verder het weekend vordert, hoe meer nood er zal zijn aan een katerontbijt en ander zattemansgebral.

Ingang is 8 euro voor leden, tien euro voor niet-leden en gratis voor studenten, tot de boel helemaal vol zit. Op zondag is er geen toegang te betalen, er mogen wel alleen glimlachende of dronken mensen binnen.

FacebookFacebookevent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More