Home Belgisch DER KLINKE – You’re Looking Good in an Elevator (DK Records)

DER KLINKE – You’re Looking Good in an Elevator (DK Records)

by Hans Verhoeven

Ze komen al veertien jaar uit liften, in en uit, op en neer en veel meer. Want Der Klinke, ze komen uit Oostende waar geen liften zijn tenzij naar beneden, de zee in. Maar ze verdrinken niet.

Beeld uit clip © Der Klinke

Voor hen is het nog altijd 1983 en dat is niet slecht. Ook niet goed maar goed, de single, deze dus, staat er wel. In een lift. Men kan ook liggen in een lift al raden we dat niemand aan.

Genoeg gelul, over naar de muziek. Ja, het zijn de eighties, ja, er zit veel Sisters Of Mercy in, ja, Geert (Chesko) Vandekerkhof klinkt als in de kerkhofgezangen van Andrew Eldritch maar het gaat, het moet gaan. Men kan hen niet vragen om eens iets fluo (het is nog altijd 1983, remember?) aan te trekken. Ze gaan ook niet aan aerobics doen. Wat dan wel?

Spelen op het jaarlijkse vleermuizenbal, ergens in een verlaten mijn. Ze mogen dat. Ze kunnen dat. Ze doen dat goed, zo langs verlaten wegen. Bij de weg: mooie clip.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More