Home Singles ZWAARD – I (Argento Records / Wolves Of Hades)

ZWAARD – I (Argento Records / Wolves Of Hades)

by Nel Mertens

Visueel maken we de mooiste donkerste associaties als we een titel als Bloed En Wijn horen aankondigen. En net zo luidt de titel van de aankomende debuutep van de Nederlandse underground black metalband Zwaard.

Aan de schimmige kusten van Nederland houdt Zwaard zich staand als een mysterieuze entiteit. Onheilspellend brengen ze hun gebrul in een aura van angst en sombere duisternis. Anoniem, maar broeierig. Minimalistisch gelaagd. Dicht en somber. Prachtige brute oerkracht geborgen in muziek.

Auditief krijgen we alvast een loodzware eerste track te horen. I. Of ik. Maar het kan even goed over jou gaan in hun onderdrukkende sound waarin geluid en beeld elkaar ontmoeten in een eensgezinde, oneindig angstaanjagende leemte.
Een sound dat de duister afgestemde oren van fans van bands als Reverorum Ib Malacht, Martröð, Mortuus en Leviathan zullen strelen.

I is digitaal verschenen. De debuutep Bloed En Wijn verschijnt digitaal en in gelimiteerde oplage ook op handgenummerde cassette bij Wolves Of Hades én op een met de hand genummerde 12” vinyl bij Argento Records. Voorbestellen kan nu al.

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More