Home Belgisch ZIO IO – Ketting (Eigen Beheer)

ZIO IO – Ketting (Eigen Beheer)

by Bram Langmans

Zio Io is het nieuwe alter ego van Alberto Fabio Mazzoni, wellicht beter bekend als Ikke van Onze Zaak. Alberto is eveneens lid van het Genkse hiphopcollectief Goeie Jongens, net zoals bijvoorbeeld ook goeie maatjes Chaz & Djalu. Samen heeft dit trio nu Ketting uit: een lekkere oldschool hiphoptrack die sinds 25 oktober als tweede losse single van Zio Io op de gekende streamingdiensten is terug te vinden.

Op Ketting horen we een Zio Io zoals we die graag horen en die we reeds kenden van toen hij nog gewoon Ikke was: introspectieve, levenswijze teksten en die kenmerkende, meesterlijk gebrachte flows, ondersteund door een minimalistische en repetitieve oldschool pianoloop terwijl een harde, pointillistische beat de boel opzweept.

Ook de bars van respectievelijk Djalu en Chaz weten wij te smaken, al hebben wij eerlijk gezegd wel de indruk dat die eerste hier tekstueel gezien toch nog net iets sterker uit de hoek had kunnen komen om overeind te blijven tussen grootheden als Chaz en Zio Io.

Maar laat dat de pret vooral niet drukken: met Ketting bewijzen de Goeie Jongens nog maar eens op overtuigende wijze dat ze hun naam heus niet gestolen hebben. Wij kijken dan ook altijd heel graag uit naar meer van dat.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More