Home Belgisch WILLIAM LG BRANCH – Lucille (Eigen Beheer).

WILLIAM LG BRANCH – Lucille (Eigen Beheer).

by Peter De Bruycker

William LG Branch wil met ons zijn voorliefde voor Amerikaanse country, roots, blues en folk delen. Na een eerste single Song For The Weary And Down stelt hij Lucille aan ons voor.

We kennen frontman Willem Tack van The Band of Willies die donkere bluesrock bracht, en een aardige reputatie opbouwde met de albums Revolution en Black Crow Sessions en een pak concerten. Na vijf jaar inactiviteit als muzikant, en een inspirerende trip door het zuidwesten van de VS, maakt hij zijn comeback met een nieuw muzikaal project. Onder de artiestennaam William LG Branch grijpt hij zowel solo als met band terug naar de americana-sound.

De band bestaat uit een fraaie keure muzikanten met roots in Oudenaarde en omgeving: Emilio De Temmerman op drums, Eno Meulebergs op bas, Bart Vervaeck op pedalsteel, Jan Roelkens op keys en Nathan Ysebaert op gitaar. Muzikanten dus van o.a. Sioen, Milo Meskens, Shht en Compro Oro.

Lucille gaat over South Carolina, hurricanes en een liefdesrelatie die aan zijn einde komt. Een nummer gedrenkt in de Amerikaanse sfeer en cultuur, met de warme, licht hese stem van Willem Tack in een hoofdrol. We horen de invloed van de vroege platen van Bob Dylan, Bruce Springsteen en Neil Young, en van hedendaagse singer-songwriters als Ryan Adams, Josh Ritter en Jeffrey Foucault. Het is trouwens een babbel met Jeffrey Foucault, na een optreden vorig jaar in de Eeklose N9, die de goesting voor een nieuw project aanwakkerde.

Hopelijk volgt een reeks concerten, te beginnen op:

01/11 – De Floeren Aap, Mechelen (solo)
14/11 – Missy Sippy, Gent (met band)

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More