Home Singles ZINGER – The Going On

ZINGER – The Going On

by Bart Verlent

In 2015 werd de West-Vlaamse Zinger één van de winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en het leek erop dat de band een rooskleurige toekomst tegemoet ging met optredens op Pukkelpop en de Ancienne Belgique. Tot trompettist Jef Six samen met zijn vader om het leven kwam bij een ongeluk. Het was al de tweede zware tegenslag voor Zinger, want het liedje Grace (Everybody’s Dying These Days) was al een eerbetoon aan een overleden muziekbuddy.

© Zinger

Daarom besloot de band om een troostconcert te spelen 1 november op de begraafplaat en doopte het concept Reveil. Dat concept groeide uit tot een sterke beweging die zo snel groeide dat songschrijvers Pieter Deknudt en Nick Herweyers de muziek wat naar de achtergrond moesten verschuiven. Uiteindelijk organiseert nu meer dan de helft van de Vlaamse gemeenten een eigen Reveil troostconcert.

Maar terug naar Zinger want na negen jaar werken aan het debuutalbum The Going On, mogen we op 17 april eindelijk de release van deze plaat verwachten. Out Of Time dat vier jaar geleden het licht zag, was de eerste teaser van de plaat. De gelijknamige titeltrack is de tweede single en die verschijnt niet toevallig op Goede Vrijdag. Het vijftal is nu terug met hun typische aanstekelijke bitterzoete brass-pop. The Going On is een mooie, warme feelgood song met super mooie arrangementen.

We hopen nu wel dat Zinger liedjes blijft afleveren en na het debuutalbum niet weer een pauze inlast van negen jaar, want we hebben deze straffe band de afgelopen jaren erg gemist.

Op 17 april stelt Zinger het debuutalbum live voor in De Kreun in Kortrijk.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More