Home Singles ZELDEN – Waking Up

ZELDEN – Waking Up

by Bart Verlent

In 2014 maakte Cas Vandecruys zo’n indruk op de jury van The Voice Van Vlaanderen met zijn krachtige stem dat hij in de liveshows belandde. Daarna wou hij meer. Nadat hij zijn geluk probeerde bij diverse bands die niet van de grond geraakten, deed een burn-out Cas bijna stoppen met zingen. Gelukkig vond hij de kracht om nieuwe muziek te schrijven en startte hij, samen met Mattias Stynen (Yunotes), het project Zelden op. Begin 2021 verscheen de debuutep Flowers waar veel goeds op te horen was. We kregen wel de indruk dat het duo niet echt wist welke richting ze uit wilden, pure oprechte singer-songwriter folksongs of meer electro.

© Robbe Van Baeil

We zijn een dik jaar later en Zelden is een band geworden met Cas Kinnaer (ILA, Seizoenklanken en Yunotes) op drums en Hans Schoonis op gitaar en bas. De band koos een richting en gaat voor zwoele, elektronische indie. Er is genoeg materiaal voor een album dat ze in twee delen willen uitbrengen, het eerst deel zal in 2022 nog het licht zien.

Waking Up is de eerste single van de vernieuwde Zelden en ook het eerste voorproefje van het album. De song gaat over de zwoelheid van een luie zondag vol overdaad en een seksueel getint randje. Die zwoelheid straalt het nummer ook uit met een lekker in het oor liggende downbeat en soundscapes die in het refrein beginnen te exploderen. Natuurlijk is er ook die straffe stem van Vandecruys die heel het nummer lang de aandacht naar zich toe trekt.

Het is duidelijk dat Zelden zijn draai heeft gevonden. Waking Up is een ijzersterke single waar ze geweldig mee uitpakken en zeker nieuwe zieltjes mee zullen winnen.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More