Home Singles YVES PAQUET – The Conqueror

YVES PAQUET – The Conqueror

by Bart Verlent

De naam Yves Paquet zal voor altijd verbonden blijven aan het nummer UFO dat hij inblikte met The Subs. Op dat nummer zingt Paquet in het Duits maar eigenlijk is een Belgische singer-songwriter met Braziliaanse roots. Daar vond hij zijn eigen sound in de indie-alternatieve scene. Hij werkte daar samen met de Braziliaanse megasterren Alok en Vintage Culture. Vorig jaar bracht hij zijn debuutalbum uit waarop hij het universum van de folkpop verkent. Een man met vele kantjes en daarvan onthult hij er nog eentje met zijn single The Conqueror.

© Yves Paquet

The Conqueror is geïnspireerd door de uitdrukking van Plautus uit de vijfde eeuw: “Victi vincimus” (hoewel overwonnen, overwinnen wij toch). Het nummer werd geschreven samen met de Gentse Renato Màrquez, violist bij Klingande en nieuwe artiest bij CNR Records. Het is het derde nummer van zijn aankomende, tweede album dat in februari 2023 verschijnt en hij laat weten dat hij daarmee de folkpop in de traditie van Sting, José Gonzales, Coldplay… verkent.

In The Conqueror horen we een rijk pianospel met pittige accenten, ritmes en strijkers, waarbij de vocalen met veel herhalingen zinderen, tot een bruisend einde. In de videoclip staat een dansende Paquet in een prachtige zaal als zanger centraal, geflankeerd door een danser die de uitstraling van een elegante krijger heeft.

The Conqueror is een erg toegankelijke compositie die gemaakt is om de hitlijsten te bestormen. Het heeft alles om een dikke hit te worden. Paquet heeft een eigen stemgeluid dat onmiddellijk herkenbaar is en dat ook wel eens zijn grote troef zou kunnen worden.

Wil je Yves Paquet live aan het werk zien? Dat kan!

30/10 – So What’s Next?, Eindhoven (NL)
01/12 – Trinkhall, Luik
20/01 – Alter Schlachthof, Eupen

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More