Home Belgisch CONCERTTIP: Danny Bossaer & Sam Louwyck, Oostende, Upstairs Hotel (22/10)

CONCERTTIP: Danny Bossaer & Sam Louwyck, Oostende, Upstairs Hotel (22/10)

by Hans Lenvain

Sam Louwyck en Danny Bossaer… Van waar kennen we die namen?

Sam Louwyck kennen we het meest als een theatermaker en acteur. Denk maar aan Beau Séjour, Cargo of Onder Vuur.
Maar eigenlijk is hij ook schrijver en opvoerder van alternatief ballet en was hij de zanger bij de Gentse band Falling Man tot 2016.

Sam Louwyck © Hans Lenvain

Danny Bossaer is een begenadigd gitarist. Hem zou je kunnen kennen van o.a. de Oostendse punkband Stagebeast rond fenomeen Frank Dubbe in de late jaren ’70 maar ook bijvoorbeeld van Yasja halfweg de jaren ’80. Of wat te zeggen van zijn werk voor Marvin Gaye?

Deze laatstgenoemde spoelde begin jaren ’80 op 41-jarige leeftijd aan in Oostende: compleet failliet en verslaafd aan seks en drugs. Hij leidde hier een anoniem bestaan en werd helemaal opgelapt onder de vleugels van Freddie Cousaert.
Freddie stelde Danny Bossaer aan als nieuwe gitarist van Marvin, zwaar tegen Danny zijn zin in eerste instantie. Maar hij eindigt wel als ‘Danny Ash’ op het album als maker van het nummer Rockin’ After Midnight.

Danny was er ook bij toen Marvin Gaye op de Albert-I promenade 77 (5 hoog) de monsterhit Sexual Healing in elkaar knutselde, liggend op bed met 2 cassetterecorders in zijn handen. De ene recorder op ‘play’ waar Danny’s gitaarwerk uit weerklonk van een voorbije jamsessie, de andere recorder op ‘record’ om zo achteraf alles aan elkaar te breien in de studio. De credits kwamen er echter nooit.

Danny Bossaer © Hans Lenvain

Deze twee mannen samen, Danny en Sam dus, brengen een mix van zang en spoken word. Een soort poëzie op muziek maar met een vrij hoog rock-’n-roll gehalte.

Geef toe, we kwamen al voor slechtere en minder belovende zaken uit onze zetel.
Zaterdag 22/10 om 20u dus, Hotel Upstairs. Hertstraat 15, 8400 Oostende.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More