Home Singles YUVA ZIGZ – Ze Kiest Zelf (Eigen Beheer)

YUVA ZIGZ – Ze Kiest Zelf (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Na een pauze van vier jaar bracht Yuva Zigz vorige maand de single Snelle Jelle uit. De eerste single ook uit de debuut-ep Herboren die eind van deze maand verschijnt. Op deze single brengt Zigz straffe old-school hiphop maar voor Ze Kiest Zelf heeft de Brasschaatse rapper iets totaal anders voor ons in petto. Yuva laat horen dat hij niet enkel goed kan rappen, hij kan ook heel goed zingen.

De tekst voor dit nummer schreef Yuva Zigz zeven jaar geleden nadat een vriendin belde om te vragen of ze bij hem mocht overnachten, omdat ze wou vluchten van haar toenmalige vriend. Ze reisde van Oost-Vlaanderen naar Antwerpen om tot rust te komen en de angst van zich af te schudden. Tussen het moment van het telefoontje en haar aankomst werd het nummer geschreven.

Geen simpel onderwerp om aan te kaarten en Yuva Zigz heeft de problematiek knap verwoord. Johny Beats zette subtiele beats onder de tekst en zo krijgen we de perfecte match. Knap nummer met toepasselijke videoclip van de Argentijnse filmproducer Alfie, die ook met Yuva samenwerkte voor het nummer Compleet dat hij opnam met Jones.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More