Home Singles YUVA ZIGZ – Snelle Jelle (Eigen Beheer)

YUVA ZIGZ – Snelle Jelle (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

De Brasschaatse rapper Ziggy Leys maakte vroeger muziek onder de naam Zigz. Nu brengt hij tracks uit onder de naam Yuva Zigz. Na een tijdje stilte is hij volledig klaar voor een comeback. Nog niet zo lang geleden werkte hij samen met Identitiy, Jones en Semi maar dit is eigen werk. Snelle Jelle is de eerste release uit zijn debuut-ep Herboren.

(c)Yuva Zigs

Snelle Jelle is niet alleen de eerste single maar tevens de openingstrack van de ep. Het nummer kwam tot stand kort na het begin van de coronacrisis en baadt in de neerslachtige sfeer die de crisis met zich meebracht. In de lyrics neemt hij de mensheid met een licht cynische blik onder de loep. De beats zijn afkomstig van de bevriende Amerikaanse producer Anthony ‘Amotbeats’ Moreno.

De single heeft een lekkere old school sound, zalig lome beats met subtiele synths. Yuva Zigs rapt op deze track met veel passie als een herborene. Spijtig dat het nummer niet zo lang duurt want we zitten onmiddellijk in de flow. We zijn benieuwd naar de andere nummers op de ep want met zo’n sound kan dat absoluut niet slecht zijn.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More