Home Singles YUVA ZIGZ – Nooit Gemist

YUVA ZIGZ – Nooit Gemist

by Bart Verlent

De Antwerpse rapper Ziggy Leys, alias Yuva Zigz, maakte ooit deel uit van de rap-crew BuitenBeen Brigade maar de man is ook al een tijdje solo actief. In 2014 verscheen zijn solodebuut Waddist?, twee jaar later volgde de tape Fiasco Mixtape. Daarna laste hij een pauze in van vier jaar waarna in 2020 de sterkte ep Herboren uitkwam. Op deze ep laat de rapper horen dat hij ook nog eens een straffe zanger is.

© Yuva Zigz

Het afgelopen jaar nam Yuva Zigz de tijd om nieuwe tracks te schrijven en op te nemen en die zullen allemaal dit jaar het licht zien. Nooit Gemist is de eerste single die hij dit jaar op de wereld loslaat. Health Stone stond in voor de productie, Matty Harris nam de mix voor zijn rekening en voor de mastering zorgde Marc Felish.

Volgens de rapper is het nummer vrij te interpreteren, maar gaat het hoofdzakelijk over de energie die hem terug in evenwicht brengt. Vroeger was dat zijn ex-vriendin, maar tegenwoordig zijn dat muziek en meditatie. Yuva Zigz schreef de tekst recht uit het hart en ze werd gemaakt na de nodig introspectie.

Nooit Gemist is geen typische harde hiphop maar wel een originele track die redelijk zweverig overkomt dankzij de dromerige klanken. Die passen dan ook perfect bij de woorden van Yuva die zich volledig geeft op deze straffe song.

Yuva Zigz is misschien wel één van de origineelste hiphoppers van ons land. Deze kerel volgt zijn hart, doet wat hij vind dat hij moet doen en loopt niet mee met de zoveelste hype.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More