Home Singles YUNE – Nathalie (BUZZARD)

YUNE – Nathalie (BUZZARD)

by Filip Verbeeck

Yune, oftewel Ilse Melis, timmert al dik 15 jaar aan haar muzikale carrière. Dit resulteerde in heel wat optredens in clubs, caféetjes en op andere evenementen. Yune stond vooral bekend als allround coverband maar focust nu vooral op het Franstalige repertoire.

De single Nathalie is een eigen versie van het nummer van Gilbert Bécaud.

Een nummer van een icoon als Bécaud opnemen is altijd gevaarlijk maar Yune kwijt zich uitstekend van deze taak. De lage altstem van Ilse past uitstekend bij deze song. Ook bij de hogere noten blijven de puzzelstukken trouwens passen.

Het is een zeer mooie bewerking geworden met een eigen touch. De rustigere passages zijn integer en knap gezongen. Bij de versnelling halverwege is het de sopraansax die de show steelt en het nummer krijgt een sterke gypsy vibe. Dit alles maakt het een heel knappe versie met een hoog oorwurm gehalte.

De muzikale productie was in handen van Michel Bazzoni samen met Ilse. De fantastische videoclip, opgenomen in De Foyer van de Boerlaschouwburg in Antwerpen, is het werk van Gery Hoebanx en Michel Bazzoni met een eervolle vermelding voor de tangosterren, Carlos en Mirella!

Yune is ook live zeer de moeite, hou de sociale media in het oog en ga dit bij gelegenheid zelf vaststellen.

https://www.facebook.com/YUNE-165536300123808

https://www.yune.be/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More